Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Zo snel mogelijk een nieuwe baan

wat is Outplacement? Outplacement is een traject wanneer iemand bij zijn oude werkgever te horen heeft gekregen niet meer gewenst te zijn. Dit is vaak een harde klap, maar kan ook vaak in goed overleg gaan. In alle situaties is het echt geen groot probleem. Met een goed outplacementbureau ben je zo weer aan het werk. Een outplacementtraject kost jouzelf vaak niks uit je eigen portemonnee. Je krijgt namelijk vaak een transitie budget mee vanuit je werkgever. Dit budget kan je inzetten zoals je zelf wil op werk gerelateerd gebied. Je kan het inzetten voor een nieuwe studie of cursus of zelfs literatuur. Je kan er ook voor kiezen om met een outplacement coach aan de slag te gaan om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Waarom zou je kiezen voor outplacement is niet moeilijk uit te leggen. Je hebt namelijk een veel grotere kans op een baan, maar dat niet alleen. Het is ook zo dat je een grotere kans hebt een baan te vinden die het beste bij jou past. Je krijgt namelijk optioneel via een jobhunter zoveel mogelijk vacatures te zien die goed bij jou passen. Hierbij kan jij zelf kiezen waar je wel of niet ervoor gaat.

Maar voordat het zover is, moet je eerst duidelijk krijgen wat je nou precies wil en hoe je dat vorm wil geven. Via gerichte vragen en testen zal jouw coach je hierbij helpen. Als dit duidelijk is kan je gericht gaan zoeken naar een nieuwe baan en zal jij met sollicitatie tips en social media tip veel beter kunnen volbrengen dan jouw concurrentie.

Wil je nou nog meer weten over bijvoorbeeld het vinden van jouw nieuwe baan. Of heb je vragen waar je nou precies recht op hebt? Carrièrepoort denkt graag met je mee.

http://carrierepoort.nl