Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Allergisch? Neem een hyperallogene hond.

Allergisch? Neem een hyperallogene hond.

 

Huisdieren zijn ontzettend leuk. Misschien heb jij er wel helemaal geen behoefte aan of heb je simpelweg geen tijd om ervoor te zorgen. Het kan echter ook zijn dat je wel graag een huisdier wil of dat je er al één heb. Je heb huisdieren zoals honden, katten, hamsters en konijnen, maar je heb ook wat exotischere dieren die je in huis kan nemen. Denk dan bijvoorbeeld aan een tarantula of een korenslang.

Wat echter heel erg vervelend kan zijn is dat je wel een huisdier wil kopen, maar je allergisch ben. Het kan zijn dat je specifiek allergisch ben voor alleen katten of paarden, maar het kan ook zijn dat je voor alle dieren allergisch ben. Als je dan toch een huisdier wil moet je gaan zoeken naar iets waar je geen allergische reactie voor kan krijgen. Dieren waar je niet allergisch voor kan zijn noem je hyperallogeen. Dit geldt echter alleen wanneer het om dieren gaat waar je normaal wel allergisch voor kan zijn. Het geldt dus niet voor slangen, vissen en alle andere dieren zonder vacht. Een allergische reactie op een bijensteek is namelijk ook weer anders (Bijen zijn ook niet hele goede huisdieren).

Stel je wil een hond, maar je ben allergisch. Dan moet je dus een hyperallogene hond nemen. Voorbeelden van hyperallogene honden zijn poedels, Yorkshire terriërs, Chinese naakthondjes, die bijna geen vacht hebben en nog veel meer.

Als je dan eenmaal een hond heb, moet deze natuurlijk wel eten. Koop voeding die belangrijk is op de leeftijd die de hond heeft en zorg dat er soms extra voedingsstoffen inzitten mocht de dierenarts zeggen dat die belangrijk zijn. Het kan ook zijn dat je hond bijvoorbeeld niet tegen bepaalde voedingsstoffen kan. Dan moet je de hond hyperallogeen hondenvoer geven. Dit voorkomt dat de hond ziek wordt of last krijgt van zijn maag en darmen.

https://www.economy.nl/