Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Hoe kan je klimaatverandering tegen gaan?

De manier waarop de mens leeft gaan te koste van de aarde en het klimaat. De wereld heeft te maken met overpopulatie en overschot aan schadelijke stoffen. Door neemt de opwarming van de aarde toe en in een raptempo. Omdat iedereen verantwoordelijk is voor de aarde kan je zelf ook een bijdrage leveren aan een betere wereld. Wat je precies kan doen hebben we hieronder in deze blog geschreven.

Minder vlees en zuivel

Het eten van minder vlees en zuivel is goed voor het klimaat. Dit komt omdat er veel bossen worden vernietigd zodat daar veeteelt gedaan kan worden. Maar liefst 80% van alle bossen die verdwijnen komt voornamelijk door de landbouw. Door deze drastische veranderingen kunnen er minder broeikasgassen uit de lucht gehaald worden. Bomen zorgen ervoor dat de gassen opgenomen worden, maar als ze verbrand worden komen ze juist weer terug in de lucht. Als je minder zuivel en vlees eet, kan je er voor zorgen dat er minder vraag is naar deze producten en zullen er minder bossen gekapt worden.

Groene energie

Een andere manier op de wereld een stukje beter te maken is door groene energie. Groene energie is energie die opgewekt is door bijvoorbeeld een pellet boiler of zonnepanelen. Groene energie wordt opgewekt door de zon of wind. Deze energie zorgt voor minder schade aan de wereld. Daarnaast zal ook nog eens het energie label van je huis stijgen waardoor het huis meer waard wordt. Zonnepanelen prijs is aardig hoog, maar naar een aantal jaar heb je dat er wel uit. Deze investering is het dus zeker waard.

Overschakelen plantaardig voedsel

Het overschakelen naar een plantaardig voedsel zorgt ervoor dat er meer grond gebruikt kan worden op meer mensen te voeden. Zo 1 op de 9 mensen heeft een tekort aan voedsel. Om dit tegen te gaan kan je overschakelen naar een plantaardig dieet.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/