Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Achteruitrijden is niet voor iedereen een succes

Schadevrij rijden is iets wat je graag wilt. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe lager de verzekeringspremie zal zijn. Toch gebeuren er heel veel kleine ongelukken bij het achteruit rijden. Dit komt omdat er weinig overzicht achter de auto is. Daarnaast is het achteruitrijden een bijzondere manoeuvre dus mag elke andere verkeersdeelnemer eerst. Vaak gaat dit niet altijd even soepel en is de gene die achteruit rijdt zich niet bewust dat de ander voor mag gaan. Vaak ontstaan er in zulke situaties ongelukken. Soms kan het ook zijn dat de fietser niet oplet en dan vol tegen de auto aan knalt. Vaak wordt de auto dan nog steeds als schuldige gezien, terwijl de fietser misschien wel zijn mobiel in zijn handen had.

Als automobilist moet je dus goed opletten tijdens het achteruitrijden. Zoals hierboven vermeld staat, is dat bij het achteruitrijden alles en iedereen voor mag gaan. Kijk dus altijd goed om je heen voordat je de bijzondere manoeuvre uitvoert. Als je toch een ongeluk veroorzaak zal er veel gezeur zijn met het slachtoffer of de andere autobestuurder. Dit wil je het liefst voorkomen.

Het hoeft ook niet altijd de schuld te zijn van de automobilist. Zo zijn er zat fietsers die gebruik maken van hun smartphone in het verkeer. Als er bewijs is dat de fietser een smartphone heeft gebruikt terwijl het ongeluk plaatst vond, dan zijn de kosten voor de fietser omdat hij of zij de regels overtreed.

Om het achteruitrijden een stuk veiliger te maken kan je jezelf voorzien van een handige tool. De achteruitrijcamera set helpt je met een veilig overzicht te bewaren terwijl je achteruitrijd. Je verkleint de kans op schade waardoor de premie omlaag zal gaan. Ben je zelf niet zo technisch? Geen zorgen want je autodealer is instaat op de achteruitrijcamera monteren in elke auto.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/