Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Studiebegeleiding bij afstuderen van Scriptium

De afstudeerfase van een universitaire of hbo-opleiding is een drukke en veeleisende periode die zwaar kan vallen bij studenten. Universiteiten en hogescholen willen wel graag helpen, maar vaak blijkt dat studiebegeleiders en scriptiebegeleiders verbonden aan school te weinig tijd hebben of te veel bezig zijn met andere zaken. Daar zit je dan dus in je eindfase, met een halve scriptie, een dozijn eindtentamens in het vooruitzicht en een begeleider die niet antwoord op je e-mails. Wat moet je dan als student!? Gelukkig is er de optie tot externe afstudeerbegeleiding. Je kunt simpelweg een begeleidingsbureau benaderen en een persoonlijk verzoek indienen tot studiebegeleiding of scriptiebegeleiding. Neem bijvoorbeeld centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium.

  

Maar hoe werkt dat dan?

Op de website van Scriptium kun je veel informatie vinden over de begeleidingsdiensten. Je kunt er de tarieven vinden, alles lezen over de diensten die geboden worden en uiteindelijk een persoonlijk verzoek indienen. Eigenlijk is er maar één beperking aan de afstudeerbegeleiding van Scriptium: jouw wensen. Je bepaalt zelf waar de begeleiding plaatsvindt, hoe intensief de begeleiding is en wat er precies behandeld wordt. Scriptium heeft namelijk een groep begeleiders in dienst die geselecteerd worden op expertise en affiniteit met verschillende studierichtingen en scriptieonderwerpen. Voor elke studierichting is er een begeleider beschikbaar en op die manier zorgt het begeleidingsbureau dat elke student gekoppeld wordt aan een begeleider die zich gespecialiseerd heeft in het onderwerp van de betreffende scriptie (scriptiebegeleiding) of studie.

 

Afstudeerbegeleiding bij tentamens

De afstudeerfase bestaat niet alleen uit het schrijven en ontwikkelen van een scriptie. Alle vakken moeten afgesloten worden met een tentamen en/of een eindopdracht in de vorm van een presentatie, essay of een verslag. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, wat wij dus heel begrijpelijk vinden, kan een tentamentrainer helpen bij het organiseren en plannen van alle activiteiten in de laatste fase van je studie. Ga bijvoorbeeld samen eens een uurtje zitten om helder op een rijtje te zetten wat er precies allemaal moet gebeuren en hoeveel tijd je waar aan gaat besteden. Een langere tentamentrainingis ook mogelijk. Of laat je voltooide verslag of essay nakijken door een taalcorrector van Scriptium. Het nakijken van scripties is bedoeld voor alle teksten, in het Nederlands of Engels, die nagekeken moeten worden op taal, structuur en/of inhoud. Zorg dat er een last van je schouders valt door een taalspecialist zeker te laten stellen dat jouw scriptie, verslag of essay vrij is van taal-, structuur- en inhoudsfouten. 

 

Korte vragen of opmerkingen

Heb je nou alleen maar een korte (inhoudelijke) vraag over je afstudeerproces of scriptie? Dan kun je gerust Scriptium benaderen voor hulp. Stuur gewoon een mailtje of bezoek de blog voor uitgebreide informatie over verscheidene scriptiegerelateerde onderwerpen. Je kunt er bijvoorbeeld vinden hoe een goede probleemstelling geschreven moet worden of hoe er precies in APA-stijl verwezen moet worden naar afbeeldingen en tabellen in een academische publicatie, maar ook tips voor een goede en vruchtbare omgang met de interne scriptiebegeleider die aan je is toegewezen. Neem contact op en ze reageren binnen maximaal 2 uur.

http://www.scriptium.nl/