Mijngrensjuweel
Image default
Bedrijven

Een pelletkachel nu in Enschede

Een unieke pelletkachel Enschede is een duurzame verwarmingsbron. De kachel gebruikt pellets als brandstof. Pellets zijn houtkorrels en worden gemaakt van zaagsel en houtafval, zoals houtsnippers. Deze houtresten wordt onder hoge druk samengeperst tot pellets.  Een pelletkachel Enschede heeft een perfecte balans tussen zuurstof en brandstof. Dat betekent dat het rendement zeer hoog is. Je kunt een pelletkachel als losstaande verwarmingsbron gebruiken. Dan verwarmt de kachel één ruimte, vaak de woonkamer. Wil je het hele huis verwarmen? Dan kun je kiezen voor een pelletketel Enschede. Om 100% duurzame energie te gebruiken, gebruik je de ketel ook voor warm water.

Houtpellets kopen voor je pelletkachel Enschede

Kachels met pellets al verbrandingsbron zijn eigenlijk niet te vergelijken met houtkachels. Pelletkachels zijn namelijk veel schoner en leveren een hoger rendement. Ook lekker makkelijk: bij pelletkachels hoef je niets te doen om de vlam aan te houden. De ingebouwde slimme computer berekent hoeveel pellets de kachel moet aanvoeren om de gewenste temperatuur vast te houden. Ten slotte zijn houtpellets vele malen duurzamer dan gewoon hout. Houtpellets zijn een milieuvriendelijke brandstof. Bij gebruik van een pelletketel Enschede wordt minder CO2 uitgestoten dan bij een hr-ketel op gas.  Houtpellets worden gemaakt van allerlei verschillende houtsoorten. Dat betekent ook dat er veel verschillende soorten houtpellets zijn. Je wilt natuurlijk wel houtpellets van hoge kwaliteit voor je pelletkachel. 

Het optimale vermogen van jouw kachel

Als je een kachel met pellets als verbrandingsbron wilt aanschaffen, moet je het juiste vermogen (in kW) bepalen. De hoofdvraag hierbij is: wat is het oppervlakte dat je wilt verwarmen? Daarnaast hangt het ervan af of je de pelletkachel Enschede als hoofdverwarming of als bijverwarming gaat gebruiken. Je kunt je beslissing het best baseren op het benodigde minimumvermogen. Als je een kachel met een te hoog vermogen kiest, verbruikt de kachel meer pellets en meer elektriciteit dan nodig is. Ook wordt de ruimte of het huis te snel te warm. ‘Hoe meer, hoe beter’ geldt dus niet voor kachels die pellets verbranden.