Mijngrensjuweel
Image default
Bedrijven

Rijles zonder ongelukken

Het kan best spannend zijn, een eerste rijles. Vooral als je een meer dan gemiddelde angst hebt, voor ongelukken. Dan is het belangrijk dat je natuurlijk een betrouwbare rijschool hebt. Het kan ook helpen om in het juiste gebied rijles te hebben. Sommige plekken staan namelijk te boek als regelrechte trekpleisters voor verkeersongevallen.

Amsterdam en Rotterdam

Vergelijkingswebsite Independer zocht het uit: in 2020 blijken er ontzettend veel ongelukken te zijn geweest. Van alle verkeersongelukken was zelfs 10,9% in Amsterdam of Rotterdam. Niet helemaal een ideale plek dus, als je bang bent voor ongelukken.

Hoewel je ervanuit mag gaan dat het niet aan jouw rijschool zal liggen, weet je niet hoe andere weggebruikers zijn. Dus zelfs in een leswagen is het niet de ideale omgeving.

Rijschool Limburg

Óver het algemeen lijken Rotterdam en Amsterdam de grootste uitschieters te zijn. Den Haag, Eindhoven en Utrecht zijn ook niet optimaal. Maar, als je gaat voor bijvoorbeeld een rijschool in Limburg, dan zit je wel safe op dat vlak.

Naast Limburg zijn er natuurlijk nog wel andere provincies die goed uit de bus komen. Zo is een rijschool in Friesland nog verkeersveiliger dan een rijschool in Limburg. Maar, het verschil is hier niet meer zo groot. Dus ook een rijschool Limburg is prima.

Zonder ongelukken

Het belangrijkste voor een rijles zonder ongelukken? Dat is toch wel dat je zelf verantwoord rijdt. Dus, goed luisteren naar de instructeur, is alvast een goed begin. Een goede rijschool uitzoeken ook natuurlijk.

Waar ze je vooral met de rijles op zullen attenderen is om goed te kijken, ook in de spiegels. Op die manier voorkom je al een heleboel ongelukken. Het lijkt bijvoorbeeld in het begin enorm overdreven, om uitgebreid over je schouder te kijken, omdat er nu eenmaal een zogenaamde dode hoek is. Maar, doe het maar wel. Dan haal je sneller jouw papiertje en dan is het ook een stuk veiliger op de weg.

https://drivingcoach.nl/rijschool-limburg/