Mijngrensjuweel
Image default
Bedrijven

Met Shiftbase ben je ‘in control’

Behoren het werkrooster maken en de personeelsadministratie doen tot jouw verantwoordelijkheden? We hebben een aantal tips zodat je -hoe hoog de werkdruk ook oploopt- relaxed kan blijven. Eerst enkele algemene adviezen.

  1. Houd de normale werktijden aan. In de praktijk blijkt extra vroeg beginnen en / of lang doorgaan helemaal niet zo efficiënt. Richt je op de zaken die echt vandaag moeten gebeuren en schuif de rest door naar morgen.
  2. Neem regelmatig een korte pauze. Constant die blik op het beeldscherm, komt je concentratie niet ten goede. Een kleine wandeling van een paar minuten zorgt voor nieuwe energie en een frisse blik.
  3. Eet en drink voldoende. Een goed ontbijt voor je begint. Een gezonde lunch halverwege de dag. Tussendoor koffie, thee, een sapje, een smoothie en vooral water. Ook voor een ‘zittende baan’, heb je energie nodig.
  4. Werk je in een kamer met meerdere personen die nogal veel kletsen? Of is er ander  lawaai? Investeer in een noise canceling headphone. Dit zijn koptelefoons die het geluid van buitenaf wegfilteren. Ze zijn speciaal ontworpen om overprikkeling tegen te gaan.
  5. Maak regelmatig even een praatje met een collega. Vertel wat je aan het doen bent, vraag waar hij / zij mee bezig is. Verbondenheid zorgt voor meer plezier in het werk.

En dan een suggestie qua bedrijfssoftware. Het planningsprogramma Shiftbase bevelen we van harte aan. De drie hoofdfuncties zijn personeelsplanning, urenregistratie en verlofregistratie. Hét grote voordeel van Shiftbase is dat je online werkt. Je kunt vanachter de pc, laptop, tablet en smartphone inloggen. Koppelingen met voor jouw belangrijke programma’s zijn eenvoudig te maken. Shiftbase is ontworpen voor planners zoals jij, maar zeker ook voor eigenaren / directeuren en werknemers. Leidinggevenden hebben via het dashboard toegang tot belangrijke week-, maand- en jaarcijfers. Het personeel logt in en uit via de tijdregistratie app en iedereen heeft het rooster altijd bij de hand. Door allemaal in één systeem te werken zal de onderlinge communicatie verbeteren. Belangrijke berichten kun je in Shiftbase als nieuwsbericht versturen.

https://www.shiftbase.com/nl/