Mijngrensjuweel
Image default
Toerisme

Een weekend weg in de Ardennen

Een vakantie naar de Ardennen is voor vele Nederlanders ieder jaar een zekerheid. Logisch ook want een groot deel van de vakantiegangers willen rust en natuur. Daarvoor lenen de bossen van de Ardennen zich uitermate goed voor. Je kunt hier urenlang wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen, daarnaast is het landschap ook nog ontzettend divers. Met andere woorden een echte bezienswaardigheid, maar wat kun je nog meer beleven in een weekend Ardennen?

Plopsa Coo

Heb je een gezin met kleine kinderen? Dan raden we je ongetwijfeld het attractiepark Plopsa Coo aan. Dit park is te vinden nabij de Watervallen van Coo, waardoor je beide bezienswaardigheden uitermate goed kunt combineren! De jongste kindertjes kunnen gezellig spelen met Kabouter Plop, terwijl de oudere kinderen een rondje kunnen scheuren in een echte kart. In de grote speeltuin kan vervolgens iedereen zich uitleven en in de achtbaan, de Coaster, mag je ook als ouder mee.

Kasteel van Bouillon

Een weekend Ardennen in het Zuiden van dit prachtige gebied? Dan ben je bijna verplicht om het middeleeuwse kasteel Bouillon te bezichtigen. Dit mega kasteel ligt aan de rivier de Semois en vanaf het kasteel heb je een adembenemend uitzicht over het ondergelegen stadje Bouillon. Daarnaast kun je tijdens je bezoek ook nog genieten van een roofvogelshow.

Citadel van Dinant

Niet alleen de stad Dinant is de moeite waard, maar hoog er boven bevindt zich de citadel. De citadel is een groot fort, gebouwd op de hoge rots die uitkijkt over de stad en de rivier. Het verdedigingswerk werd al in de 11e eeuw gebouwd en sindsdien is het fort vele malen vergroot.

https://indardennen.be/weekend-ardennen/