Mijngrensjuweel
Image default
Bedrijven

3 Gezondheidsvoordelen van het dragen van koperen armbanden

Koperen ringen, kettingen of armbanden zijn een bijzonder soort juwelen. Dit komt omdat het dragen van koper, net zoals andere soort metalen, een helende werking kan hebben op het menselijk lichaam. Het gebruik van koper voor juwelen is al bekend sinds de tijd van de oude Egyptische beschaving: er zijn inscripties en verschillende opgetekende versies over het gebruik van koper waarin wordt gesteld dat een armband van zuiver koper onzichtbare eigenschappen heeft die ontstekingen en pijn verlichten. Bovendien kan het dragen van een armband of ring van zuiver koper een wonderbaarlijk effect hebben op het energieniveau en de veerkracht van je lichaam. In dit artikel vertellen we je hier meer over. 

1. Stijfheid en gewrichtspijn

Er zijn duizenden mensen die verlichting en ontspanning ervaren bij gewrichtsproblemen wanneer ze koperen juwelen dragen. Met name bij stijfheid en aandoeningen zoals osteoartritis en reumatoïde artritis wordt verondersteld dat het dragen van koperen supplementen essentiële genezende energie in het lichaam kan stralen. Hoewel dit niet door de westerse geneeskunde wordt bevestigd, is het onvermijdelijk om te concluderen dat er in dit universum onzichtbare elementen zijn die de traditionele geneeskunde niet kan vastleggen! In de astrologie heeft een koperen ring de reputatie  een gunstige invloed te hebben doordat het kan helpen om negatieve energie af te stoten en positieve verandering teweeg te brengen.

2. Mineraal Absorptie

Wist je dat Een armband van zuiver koper sporenelementen zoals ijzer en zink bevat? Wanneer deze zich met het zweet op de huid vermengen, zullen zij in voldoende hoeveelheden in de bloedbaan worden opgenomen. Dit leidt tot extra mineraalinname, perfect voor mensen die lijden aan bloedarmoede of problemen hebben met een tekort aan ijzer en zink. Het dragen van een koperen juweel kan dus een eenvoudige en doeltreffende alternatieve behandeling zijn!

 

Sterker nog, theoretisch gezien worden mineralen die via het lichaamszweet worden opgenomen, beter geabsorbeerd dan mineralen die via voedingssupplementen aan het lichaam worden toegediend! Dit komt doordat wanneer mineralen via het zweet worden opgenomen, ze rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomt zonder dat de lever wordt bereikt. 

3. Een gezonder immuunsysteem

Koper wordt dus in zeer kleine hoeveelheden in de bloedbaan opgenomen wanneer het om de pols of de vinger wordt gedragen. Dit proces zorgt voor een fysiologisch evenwicht in het lichaam, waardoor koper de toxische effecten van sommige andere metalen met een hoge toxiciteit in het lichaam kan tegengaan. Daarnaast zet koper een reactie van enzymen in gang die het lichaam helpen hemoglobine te produceren, essentieel voor een goede bloedsomloop. Koop dus een koperen armband online en begin hem onmiddellijk te dragen – beter laat dan nooit! 


Kortom, koper en vele andere soorten metalen kennen hun eigen unieke gezondheidsvoordelen. Ga je de volgende keer shoppen voor een prachtig pronkstuk zoals bij Brunott.nl, besteed dan extra aandacht aan het soort metaal om beter te weten wat bij jou past!

https://brunott.nl/