Mijngrensjuweel
Image default
Aanbiedingen

Veiligheidskleding in de bouw: hoe heeft het zich ontwikkeld?

Bouwen met bouwmaterialen voor de toekomst. Het kan nu al!

Toekomstige bouwmaterialen. Het is een zeer populair onderwerp in de bouwindustrie die vaak naar voren komt wanneer het gaat om de toekomst en het waarborgen van duurzaamheid. Eén van de grootste bijdragen aan de uitstoot van broeikasgassen is de bouwsector. Daarom is het van groot belang dat juist in deze sector er goed wordt gekeken naar wat hier aan gedaan kan worden. Gelukkig zetten bouwprofessionals al grote stappen naar bouwmaterialen die in de toekomst vervangen kunnen worden door bouwmaterialen van de toekomst. Ben jij benieuwd welke dat zijn? Lees dan dit blog!

Beton dat kan buigen

Normaal beton is broos en kan gemakkelijk breken of barsten vertonen. Buigbaar beton is in tegenstelling tot normaal beton maar liefst vijfhonderd keer beter bestand tegen breken of barsten. Hoe dat kan? Dit type beton bestaat uit kleine polymeer vezels die ervoor zorgen dat de taaiheid van het beton vergroot worden. Buigbaar beton bestaat dan wel uit exact dezelfde ingrediënten als normaal beton, het zijn juist deze polymeer vezels die ervoor zorgen dat dit het beton is voor de toekomst!

Bamboe

Bamboe. Het is voor de panda’s een lekkernij waar ze niet genoeg van kunnen krijgen. Maar ook de bouwprofessionals hebben dit product ontdekt! Bamboe is flexibel en daardoor kan het worden gebruikt in zowel de bouwsector als de structurele sector. Daarnaast is bamboe eenvoudig te verkrijgen omdat het op veel verschillende plekken van de wereld groeit of wordt verbouwd. Een groot pluspunt is dat bamboe heel weinig afval produceert omdat de gehele stam van de bamboeplant kan worden gebruikt in een bouwconstructie. 

Online bouwmaterialen

Bovenstaande bouwmaterialen zijn tegenwoordig al in gebruik bij veel bouwprojecten. Gelukkig zullen deze in de toekomst alleen nog maar meer worden gebruikt. Wil je zelf ook gaan bouwen met deze producten of wil je deze bouwmaterialen online kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Online Bouwmaterialen!

https://www.online-bouwmaterialen.nl/