Mijngrensjuweel
Image default
Dieren

Heilige Birmaan: het meest populaire kattenras?

Er zijn super veel verschillende kattenrassen op deze aarde, maar de Heilige Birmaan is al lange tijd erg populair. Het is een mooie en unieke kat, die bekent staat om zijn uiterlijke kenmerken en prettige karakter. Wij van KatofPoes.nl gaan je alles vertellen over dit kattenras!

Denk bijvoorbeeld aan de geschiedenis, want waar komt dit ras vandaan? Maar ook niet geheel onbelangrijk is waaraan je de Heilige Birmaan kunt herkennen en welke verzorging er bij dit ras nodig is. Tot slot zullen we de minder leuke dingen behandelen. Namelijk de (erfelijke) ziektes die voorkomen bij dit ras.

Ben jij van plan om een Heilige Birmaan in huis te halen of wil je er meer over te weten komen, lees dan verder!

De Heilige Birmaan: de oorsprong

De Heilige Birmaan komt oorspronkelijk uit Birma. Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn echter alle katten van dit ras gesneuveld. Gelukkig heeft Frankrijk een grote rol gespeeld in het terugbrengen van dit kattenras. Zij hebben Siamese en Perzische katten gekruisd, waardoor de Heilige Birmaan weer ontstond. Daarom zie je aan dit ras ook de kenmerken van deze twee rassen. Bedankt Frankrijk! 

De Heilige Birmaan: het karakter

Het karakter van de Heilige Birmaan kun je omschrijven als rustig en zachtaardig. Ze komen graag bij je in de buurt. Over het algemeen zijn ze erg toegankelijk, rustig en tolarant. Hierdoor is dit kattenras een goede keus voor families met (veel) kinderen. 

Iets wat vaak onderschat wordt is de intelligentie van de Heilige Birmaan. Het zijn ontzettend slimme katten en kunnen zich sterk hechten aan hun baas. Bovendien gaat dit kattenras ook goed samen met andere huisdieren zoals katten, honden of cavia’s. 

Kleine kanttekening: ze kunnen een tikkeltje verlegen zijn, maar zolang je ze goed behandeld, komen ze vanzelf naar je toe! 😉

Lees dit artikel verder op: https://katofpoes.nl/heilige-birmaan/

https://katofpoes.nl/heilige-birmaan/