Mijngrensjuweel
Image default
Dienstverlening

Hoe werkt TENS als pijnbestrijding tijdens de zwangerschap en bevalling?

Heeft u al vaker het woord TENS als pijnbestrijding tijdens de zwangerschap en bevalling langs zien komen maar weet u niet zo goed wat TENS precies is? En zou u dat wel graag willen weten, aangezien u zwanger bent en wellicht iets aan deze vorm van pijnbestrijding kunt hebben? Wij, MaMMaTENS, kunnen u alvast verklappen: u kunt absoluut iets aan deze manier van pijnbestrijding hebben!

TENS is de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het is een klein apparaat dat werkt op basis van elektrische signalen. Het apparaat, ter grootte van een mobiele telefoon, zendt elektrische signalen af die via snoertjes met elektrodepleisters op uw huid komen. Via uw huid bereiken de elektrische signalen de zenuwen. Hierdoor wordt de pijnprikkel die richting de hersenen gaat verstoort. Het resultaat hiervan is dat u de pijn veel minder of niet meer zult ervaren.

Maar niet alleen de pijnprikkel wordt verstoort. De elektrische signalen zorgen er ook voor dat het lichaam endorfine aan gaat maken. En dat is fijn, aangezien endorfine een lichaamseigen pijn dempende stof is. Ook zullen de spieren zich gaan ontspannen, waardoor u zich algeheel prettiger zult voelen.

Het woord stroom klinkt voor veel mensen vrij heftig. Maar geen zorgen, de stroom die bij TENS wordt gebruikt is namelijk totaal niet gevaarlijk. TENS is een hele veilige manier van het bestrijden van pijn, voor u en voor uw baby. U als gebruiker van het TENS apparaat bepaalt ook helemaal zelf hoe laag of hoog de sterkte van de elektrische signalen is. Tijdens een TENS behandeling kan de sterkte van de signalen op ieder moment aangepast worden.

Ook niet medicamenteus bevallen? Huur TENS via MaMMaTENS

Tijdens de zwangerschap de pijn van kwaaltjes als misselijkheid, rusteloze benen en rugpijn verminderen en tijdens de bevalling de pijn van de weeën sterk verminderen waardoor u deze vele malen beter kunt opvangen. Zonder dat u hier pijnstillende tabletten voor hoeft te slikken of een ruggenprik moet laten zetten. Heeft u hier ook wel oren naar? TENS huren kunt u eenvoudig doen via MaMMaTENS. We bieden twee huurvarianten aan waarbij u kunt kiezen uit daghuur of huur voor een periode van 6 weken. Plaats uw bestelling eenvoudig via de website. Indien u een vergoeding van uw zorgverzekering ontvangt kunt u een TENS apparaat via de mail bestellen, wij handelen voor u de vergoeding met uw zorgverzekering af.

https://mammatens.nl/