Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Van pannendak naar rietdak

Rietdaken worden door veel mensen erg mooi gevonden, maar willen liever niet naar het platteland verhuizen om onder een goudgele kap te kunnen wonen. Wonen in een dorp betekent namelijk dat je minder dicht bij winkels, school of het werk woont en dan vraag je je toch af: is het de moeite waard om naar het platteland te verplaatsen om in een huis met rieten dak te kunnen leven? Gelukkig hoeft dit niet langer meer een dilemma te zijn, want Van den Bergh Rietdekkers hebben de oplossing. Bij dit rietdekkersbedrijf is het namelijk mogelijk om een rietendak op een (nieuwbouw)woning te plaatsen! Klinkt dat als muziek in jouw oren? Lees dan hieronder verder over de vereisten voor het ideale rietdak.

De juiste hellingshoek

Heb jij ooit eerder een huis met rietdak gezien, waarvan het dak plat was? Daar is een reden voor, want rietdaken vangen regenwater op en moeten dit vervolgens af kunnen voeren. Wanneer er dus sprake is van een schuin dak, kan het regenwater naar beneden stromen en gaat het rietdak langer mee. Het liefst is de hellingshoek van het dak daarom 45 graden, omdat het regenwater dan snel, maar niet té snel afgevoerd kan worden.

Onderhoud is key

Hoewel het voor de hand lijkt te liggen, is het net als bij een pannendak van groot belang om het dak goed te onderhouden. Een rieten dak kan zo’n vijfentwintig tot dertig jaar meegaan, mits het goed onderhouden wordt. Ook hier kun je bij Van den Bergh Rietdekkers voor terecht: zij klaren met passie de klus!

Wind en daglicht drogen het riet

Zoals net al duidelijk werd, vangt het riet regenwater op gedurende een hevige regenbui. Echter, de juiste hellingshoek is niet het enige wat hierbij in acht genomen moet worden. Veel wind en genoeg lichtinval zullen er namelijk ook voor zorgen dat de rieten kap snel droogt.

Meer weten? Ga dan snel naar de website van Van den Bergh Rietdekkers en laat je informeren!

https://www.rietwerk.nl/