Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Iedereen heeft het zwaar door de pandemie

Iedereen heeft het zwaar door de pandemie

De Corona pandemie is nog niet afgelopen. Het is een zware tijd voor iedereen. Er is minder werk, familie en vrienden zien elkaar vrij weinig en in onze vrije tijd is er nauwelijks iets te beleven. Jonge kinderen, studenten en ouderen hebben het meeste last van de huidige situatie.

 

Kinderen

Als je jong bent speel je veel buiten en ontwikkel je jezelf op een snel tempo. Door de huidige pandemie zijn kinderen minder in staat om nieuwe kennis in praktijk op te doen. Het is voor scholen namelijk niet mogelijk om schoolreisjes en excursies te organiseren naar museums of andere leerzame plekken omdat die op dit moment gesloten zijn. Hierdoor bouwen kinderen een kleine achterstand op.

 

Ouderen

Ook ouderen hebben heel veel last van de pandemie. In hun levensfase horen zij juist te genieten van het leven en plaatsen te bezoeken die zij altijd al hadden willen zien. In plaats daarvan zitten zij nu voornamelijk thuis. Voor de ouderen in een verzorgingshuis is dat extra vervelend omdat zij niet dagelijks bezoek kunnen ontvangen. Dat soort instellingen maken namelijk gebruik van een bezoekerregistratiesysteem.

 

Student

Naast jonge kinderen en ouderen zijn ook studenten het afgelopen jaar hard geraakt door de pandemie. Dat heeft te maken met het feit dat veel studenten niet meer naar school kunnen en daarnaast ook hun bijbaan zijn kwijtgeraakt. De opleiding volgen zonder enige financiële zekerheid heeft bij een groot deel van de studenten geleid tot depressieve klachten.

 

We leven in een moeilijk tijdperk. Iedereen heeft het zwaar. Kinderen lopen vast in hun ontwikkeling. Ouderen kunnen niet meer volop genieten van het leven. Inwoners van een verzorgingshuis kunnen zelfs maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen door het bezoekerregistratie systeem. En studenten komen zonder financiële zekerheid te zitten.  Het is overduidelijk dat deze drie groepen zwaar getroffen zijn door de nadelen van de pandemie.

 

https://www.economy.nl/