Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Gebruik maken van vogelwering

Wanneer je in een drukke stad woont of je bent midden in het centrum van jouw stad dan is de kans groot dat je regelmatig stadsduiven tegen komt. In eerste instantie lijken het zeer onschuldige dieren en toch kunnen ze voor veel overlast zorgen. Het wordt vaak een probleem wanneer ze in je tuin of rondom je huis zitten. Ook is het voor sommige winkeliers een groot probleem, de vervuiling van duiven.

Hoe kom ik van duiven af?

Duiven kunnen flink wat overlast veroorzaken zonder dat je hier eigenlijk bij stil staat. De meeste stadsduiven eten alles wat los of vast zit. Hierdoor kunnen ze flink wat duivenpoep achterlaten op jouw terrein of bijvoorbeeld voor jouw winkel. Dit is geen fris gezicht en jij bent uiteindelijk diegene die het moet schoonmaken, niet prettig natuurlijk. Wat is er nu eigenlijk tegen duiven overlast te doen? Het is voor sommige mensen echt een probleem en het is natuurlijk al helemaal vervelend als de duiven blijven terugkomen. Als je dit wilt oplossen dan kan je het beste even kijken op: https://www.ongediertewinkel.nl/vogelwering/duivenpinnen.html hier staan alle mogelijkheden met betrekking tot duivenoverlast.

Haal het probleem niet naar je toe

Een van de hoofdoorzaken van overlast van dieren wordt gecreëerd door mensen. Ga bijvoorbeeld maar eens na of er iemand in jouw omgeving of jijzelf weleens duiven hebt gevoerd. Door dit te doen is de kans groot dat ze blijven terugkomen en dus ook overlast veroorzaken. Het probleem ligt dus eigenlijk bij jezelf, hier begint het dus. Wanneer jij en de mensen in jouw omgeving geen aanleiding geven aan duiven om naar de stad te komen zal je naar verloop van tijd deze niet meer tegen komen. Het is dus verstandig om eerst te kijken naar wat de oorzaak is. Als jij of de mensen in jouw omgeving duiven niet voeren dan is zullen ze snel weg blijven. Dit is natuurlijk wat je wil. Kijk naar de kern van het probleem en probeer dat eerst aan te pakken mocht dat niet lukken dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden. Het probleem kan dus meerdere oorzaken hebben, houdt hier rekening mee.

https://www.ongediertewinkel.nl/