Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Wanneer pak je het probleem aan?

Bijna iedereen heeft een andere kijk op het aanpakken van muizen. Hoe ga je hier mee om en wat ga je eraan doen? Zorgen muizen daadwerkelijk voor overlast in jouw omgeving of rondom jouw huis? Dan is het verstandig dit zeker aan te pakken. Is dit niet het geval dan moet je jezelf afvragen of het daadwerkelijk verstandig is dit beginnende probleem aan te pakken of juist helemaal niet. Iedereen heeft hier een andere visie op en dit is dan ook geheel persoonsgebonden.

Het probleem aanpakken of ervoor weglopen?

Wanneer je te maken hebt met een probleem heb je eigenlijk twee opties. Je kiest ervoor om het probleem aan te pakken of ervoor weg te lopen. Wanneer je het probleem aanpakt dan heb je een tal aan verschillende opties om dit ook daadwerkelijk te verhelpen. Allereerst moet je weten hoe je de muizen gaat bestrijden en of dit ook de correct manier is. Ieder probleem is namelijk anders en voor ieder probleem is er dus ook een ander oplossing beschikbaar. Als je hebt onderzocht wat het probleem is dan ben je vaak al een stuk verder in het gehele proces rondom het bestrijden van ongedierte. Op welke locaties zitten de muizen en met welke aantallen zitten ze daar? Ga je gebruik maken van muizenvallen of kom je met grof geschut en ga je gebruik maken van bijvoorbeeld gif.

Voorkomen is beter dan tegengaan

Wanneer je vermoedens hebt dat er muizen in jouw omgeving zitten dan kun je er al over nadenken om maatregelen te treffen. Want ja, voorkomen is immers beter dan tegengaan. Toch is dit met muizen en andere soorten ongedierte erg lastig. De ene week heb je nergens last van en de andere week zijn er beste aantallen. De combinatie van snelle voortplanting en het nachtelijk leven draagt hier ook niet aan bij. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om het de kans op ongedierte te verkleinen. Denk hierbij aan het opruimen van etensresten en het goed afsluiten van de afvalcontainers. Daarnaast zijn de bekende schuren en zolders ook erg populair onder deze wezens, check dus regelmatig of hier geen muizen verstopt zitten of dat je bijvoorbeeld muizenkeutels tegenkomt.

https://www.ongediertewinkel.nl/