Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Is zomerfruit gezonder dan ander fruit

Fruit is gezond. In tegenstelling met groenten, mag je fruit niet onbeperkt eten. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van fruitsuiker. De nadelen van fruitsuiker wegen gelukkig niet op tegen de vele gezondheidsvoordelen van fruit, maar het blijft suiker. Eet nooit meer dan drie verschillende stukken fruit per dag en beperk dit tot gemiddeld een stuk als je snel wilt afvallen. Maar is zomerfruit nu gezonder dan ‘gewoon’ fruit? 

Chronische aandoeningen 

Wetenschappelijke studies tonen aan dat fruit beschermt tegen allerlei chronische aandoeningen waaronder vooral hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker, overgewicht en diabetes. Fruit hoort dan ook thuis in ieder gezond voedingspatroon. Maar fruit eet je dus met mate. Varieer zoveel mogelijk zodat je maximaal van alle voordelen van fruit kunt genieten. 

Zomerfruit 

Vooral zachte soorten fruit en steenfruit maken deel uit van zomerfruit. Dat is het geval met aardbeien, frambozen, braambessen, kruisbessen of stekelbessen, witte bessen, rode bessen, blauwe bessen, bosbessen en zwarte bessen. Kersen, perziken, nectarines, abrikozen en pruimen zijn typische zomerse steenvruchten. 
Zomerfruit is rijk aan onmisbare voedingsstoffen en bevat weinig calorieën. 

Zacht zomerfruit rijk aan vezels en vitamine C 

Vooral zacht zomerfruit barst van de voedingsvezels en vitamine C. Zwarte bessen bevatten de grootste hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine versterkt ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand. Dat verkleint vooral ons risico op verkoudheden, griep en infecties van onze luchtwegen, vooral bronchitis. Zomerfruit met een hoge concentratie aan vitamine C zijn: 

  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Kruisbessen
  • Witte en zwarte bessen

Glucose- en vetmetabolisme

Resultaten van heel wat studies verduidelijken dat aardbeien, blauwe bessen en veenbessen ons glucose- en vetmetamolisme aanzienlijk verbeteren. Ze horen dus zeker thuis in je gezond eet- en leefpatroon, zeker als je makkelijker wilt afvallen. Ons metabolisme of spijsvertering is nauw verbonden met ons vetverbrandingsproces. Hoe actiever dit proces, hoe meer vet we verbranden en hoe makkelijker we afvallen. 
Alle soorten zomerfruit vind je in de supermarkt. Vers zomerfruit met de beste prijs-kwaliteitsverhouding vind je zeker in de Plus folder van de week. Zeker kijken en kiezen.

https://www.folderbode.nl