Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

De Kwaliteit van koffie

Koffie komt er in alle soorten en smaken. Koffie is tegenwoordig overal verkrijgbaar en word ook overal ter wereld gemaakt. Ondanks dat koffie ontstaan is India is het dus nu overal ter wereld goed verkrijgbaar. We kennen allemaal wel het bekende kopje koffie van thuis maar ook cafés en ketens zoals Starbucks hebben zich bemoeid met de koffiemarkt. Vaak betalen we bij cafés en bedrijven zoals Starbucks een stuk meer voor ons kopje koffie dan wanneer we het kopje koffie thuis zetten. De grote vraag is dan ook waar betalen we zoveel meer voor. Is dat de smaak of het uiterlijk van het kopje koffie. In dit artikel zal gekeken worden naar de kwaliteit van Starbucks en cafés in vergelijking met het kopje koffie van thuis.

Het kopje koffie van thuis smaakt vaak het best, maar dat is niet altijd omdat de kwaliteit van het kopje koffie daadwerkelijk ook beter is. Vaak gaat het om het gevoel wat bij het kopje koffie komt kijken. Thuis voelt alles het meest vertrouwd en dus ook het dagelijks bakje koffie. Dit betekent echter niet dat het bakje koffie ook daadwerkelijk beter is dan het bakje koffie bij een café of bij de Starbucks. Want ons bakje Nespresso of bakje Lavazza is vaak helemaal niet zo verschillend ten opzichte van een bakje koffie bij een café. Daarom betalen we dus ook extra veel voor ons bakje koffie van de Starbucks, omdat het ons het gevoel geeft dat we het lekkerste bakje koffie drinken. Maar dit komt vaak door het imago van het merk dat we denken dat het lekkerder of minder lekkerder is dan het bakje koffie van thuis. Want laten we eerlijk zijn wie wil er nou niet een mooie beker koffie van de Starbucks ten opzichte van een normale mok thuis. Maar als er gekeken wordt naar de kwaliteit van de koffie is die vaak bij beide koppen hetzelfde. Het gaat er vooral om hoe het kopje koffie wordt aangekleed.

Het maakt dus niet uit waar het kopje koffie gehaald wordt zolang we er maar een goed gevoel bij krijgen. Naast dat het bakje een goed en energievol gevoel moet geven is het dus ook nog is erg lekker.

https://www.koffiecupster.nl/