Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Hondenverzorging voor een mooie vacht en gezonde tanden

Het is belangrijk om je hond goed te verzorgen. Door het lezen van online dierenwinkel reviews kun je erachter komen waar de beste producten voor de verzorging van je hond kunt kopen.

Vachtverzorging: Hoe de vacht van je hond goed te borstelen

Niets is zo sterk bepalend voor het optische uiterlijk van elk hondenras als de vacht van de viervoeters. Kort of lang, golvend of glad, licht of donker – de juiste verzorging is onontbeerlijk om de vacht in volle glorie te laten stralen. Het is bijzonder belangrijk op te merken dat alle huiden in het voorjaar en de herfst op natuurlijke wijze van vacht veranderen. Een duidelijke indicatie hiervoor is natuurlijk het toegenomen haarverlies van je huisdier. Gedurende deze tijd moet je je hond actief ondersteunen. Lees online dierenwinkel reviews voor de beste verzorgingsproducten.

Het verlies en de hergroei van het haar duurt ongeveer zeven tot acht weken. De vachtwisseling in het voorjaar is veel intensiever omdat de dichte en dikke wintervacht wordt vervangen. Bij jonge dieren is de vachtwisseling meestal sneller dan bij oude dieren. Daarom is het aan te raden om de jonge viervoeters al op jonge leeftijd te laten wennen aan de vachtverzorging. Het verwenprogramma wordt dus al snel een vanzelfsprekendheid.

Online dierenwinkel reviews: welke producten kiezen?

Voor een intensieve vachtverzorging is de dagelijkse behandeling met borstel, kam of vachtverzorgingshandschoen een must. Dit geldt vooral voor langharige honden; voor kortharige dieren is het ook voldoende om ze één of twee keer per week te borstelen. Regelmatig poetsen verhoogt de bloedtoevoer naar de huid en verwijdert losse haren. Net als de vacht in de oksels en aan de binnenkant van de dijen, is de ondervacht gevoeliger voor vervilten.

Bovendien moeten de ogen, poten en oren regelmatig worden gecontroleerd. Dichte haargroei in de oren moet worden getrimd. In het ergste geval zal het oor verstopt raken of blijven steken, wat uiteindelijk kan leiden tot infecties. Naast de haarschaar is een oorspoeling een uitstekende preventie. Om ervoor te zorgen dat de ogen vrij zijn en individuele haren geen irritatie veroorzaken, moet je ook regelmatig lange haren in het gezicht van je dier afknippen of ze met een clip terugbinden. Vooral langharige honden hebben vaak een sterke haargroei in het gebied van de poten tussen hun tenen. Regelmatig gecontroleerd en indien nodig getrimd, kunnen er geen vreemde voorwerpen zoals sneeuwballen, afval of modder in vast komen te zitten.

Online dierenwinkel reviews: Belangrijke voedingsstoffen voor de verandering van vacht

Een mooie vacht en een gezonde huid zijn niet alleen het resultaat van vachtverzorging, maar worden ook beïnvloed door de voeding. Vooral bij het vernieuwen van de vacht is het zinvol om je hond een voedingssupplement te geven. De regeneratie van vacht en huid alleen al verslindt in deze tijd ongeveer 30 procent van de normale eiwitbehoefte. Biotines, B-vitamines en essentiële vetzuren zijn heilzaam.