Mijngrensjuweel
Image default
Eten en drinken

Syrische supermarkt in Nederland

Vluchtelingen in Nederland kan ook goed nieuws zijn want ze brengen ook met zich weer nieuwe gerechten en producten mee die we in Nederland nog niet kennen. Zo zijn er Syrische mensen die zijn gaan ondernemen en een supermarkt hebben geopend voor het verkopen van Syrische levensmiddelen.

Als je geluk hebt zit naaste de Turkse winkel ook een Syrische winkel waar je nieuwe dingen kunt uitproberen. Je kunt lekker snacks of producten kopen die je voorheen niet kende. Sommige ervan zullen net zo bekend worden als de Turkse pizza of Nasi. Je kunt de lekkere Syrische gerechten ook zelf thuis maken natuurlijk door Syrische levensmiddelen te kopen.

Nu zijn er natuurlijk heel weinig van zulke winkels in Nederland en je het er door het hele land niet eens 10 Syrische supermarkten. Je moet dus het geluk hebben dat je ergens in de randstad woont want dan kun je wel een Syrische winkel vinden en zo Syrische levensmiddelen kopen.

Een andere optie om toch nog Syrische levensmiddelen te kopen is door online boodschappen te doen. Sommige groothandels bezorgen namelijk ook aan consumenten en dit hebben meestal ook een selectie van Syrische levensmiddelen die je kunt kopen.