Mijngrensjuweel
Image default
Eten en drinken

Terug naar de bron met deze leverancier van zuivelproducten uit Hoeksche Waard

Het is gemakkelijk om te vergeten wat er allemaal gedaan moet worden voordat jij je glas melk kunt drinken. Vooral als je je zuivelproducten koopt bij de supermarkt is de band met de boerderij en de dieren ver te zoeken. Het draait vandaag de dag om snelheid en gemak en daardoor lever je in op de traditionele smaak. Melkveebedrijf Commijs uit Maasdam probeert deze band weer te versterken door hun boerderij open te stellen aan het publiek. Er is ook een indrukwekkende zuivelwinkel waar je kunt proeven hoe eerlijke zuivelproducten smaken en wat je dus eigenlijk mist. Nadat je een bezoekje aan deze leverancier van zuivelproducten uit Hoeksche Waard hebt gebracht, begrijp je weer wat de relatie is tussen het dier dat de melk produceert en het glas melk dat jij later drinkt. Dat is leerzaam voor jong en oud.

Producten direct van de bron

In de winkel van deze leverancier van zuivelproducten uit Maasdam, gemeente Hoeksche Waard, worden producten verkocht die gemaakt zijn van de melk van eigen koeien. De tussenstappen van melkproductie zijn verwijderd en dat resulteert in eerlijke, verse en natuurlijke producten. Je kunt je koelkast vullen met heerlijke yoghurt, kwark, vla, melk, karnemelk, boter en andere verse zuivel. Deze verkopen ze ook in een verscheidenheid aan smaakjes en uitvoeringen. Daarbij zijn er geen kilometers gemaakt om de producten te vervoeren – alleen dit is al beter voor het milieu. Deze leverancier verkoopt zuivelproducten in Hoeksche Waard van melk uit eigen productie. Dat proef je en je doet het milieu er een plezier mee.

Even met de kalfjes knuffelen

Melkveebedrijf Commijs opent haar deuren voor bezoekers en dat betekent dat je de koeien kunt bezoeken en dat je mag kijken bij het melken door de melkrobots. Ook kun je de pasgeboren kalfjes knuffelen en op het terras plaatsnemen en over de velden uitkijken. Deze leverancier van zuivelproducten uit Hoeksche Waard verkoopt ook ambachtelijk ijs, in meer dan 30 smaken. Dat is een heerlijke afsluiter na een mooie en leerzame dag.