Mijngrensjuweel
Image default
Eten en drinken

Hoe u aardappelen op de juiste manier bij u thuis kunt bewaren

Wat zou u antwoorden als u zou vragen naar één groente waarop u altijd kunt vertrouwen? Het antwoord zou hoogstwaarschijnlijk aardappelen zijn, ongeacht of ze eigenheimer zijn of op de markt zijn gekocht. Daarom is het een veelzijdige en economische groente waar bijna elke andere persoon van houdt.

Als het erom gaat ze in de keuken te bewaren, geven we er allemaal de voorkeur aan om een verscheidenheid aan aardappelen in voorraad te houden zonder echt te weten hoelang we ze zouden willen hebben. De reden erachter is natuurlijk duidelijk; we weten dat als ze goed worden bewaard, aardappelen lang in de keuken kunnen blijven. Ja, we hebben het ook over even maanden.

Daarom maakt het niet uit of u roodbruin, rode aardappelen, yams of zoete aardappelen van de markt haalt, er zijn algemene bewaartips die u zeker in gedachten moet houden zodat ze langer in uw keuken blijven. En vergeet niet dat als u dat doet, deze eenvoudige groenten heerlijke maaltijden kunnen bieden voor de kleine moeite die u ervoor zou doen.

Dus voordat u besluit te kiezen tussen bakken, braden, pureren of grillen van uw aardappelen, is hier een lijst met tips waar u rekening mee moet houden.

1.  Bewaar aardappelen altijd op een koele en donkere plaats

Als je de algemene regel nog steeds niet kent, kun je aardappelen het beste bewaren in een koele, droge ruimte van je keuken waar er goede ventilatie is en de plaats moet ook buiten het bereik van zonlicht zijn. Een goed voorbeeld van zo’n plek kan de keukenkast, kast of zelfs de kelder van je huis zijn.

Daarom maakt het niet uit welk gebied je ook kiest uit de bovenstaande suggesties, zorg ervoor dat de temperatuur daar rond de 45 ° F tot 55 ° F blijft zolang de aardappelen daar worden bewaard. Als het vochtiger of warmer wordt, is de kans groot dat je aardappelen gaan ontkiemen.

2.   Kies manden in plaats van plastic zakken om ze op te slaan

Als je thuis een papieren zak, mand of grote kom hebt, zorg er dan in het ideale geval voor dat je de stapel aardappelen erin bewaart, want dan kan er voldoende luchtcirculatie plaatsvinden. Dus de volgende keer dat u aardappelen in een plastic zak mee naar huis neemt, moet u ze in die manden overbrengen voor langdurige opslag. Omdat plastic zakken of verzegelde containers het vocht vasthouden, ontstaat er bovendien een vochtige omgeving waarin aardappelen eerder bederven dan verwacht.

3.   Bewaar aardappelen niet in de koelkast

Het wordt sterk aangeraden om niet de fout te maken om aardappelen in de koelkast te zetten. Dit komt omdat de extra koele temperatuur het zetmeel van agria aardappelen in suiker kan veranderen, waardoor aardappelen later ook ongezond worden om te eten.

4.   Bewaar aardappelen niet in de buurt van bepaalde soorten fruit

Last but not least wordt ook aangeraden de aardappelen uit de buurt van fruit zoals bananen en appels te houden, vooral omdat ze ethyleengas produceren om de aardappelen sneller te laten rijpen en mogelijk te bederven.