Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Het schilderen van je tuinhuis

Is het alweer een lange tijd geleden dat je jouw tuinhuisje hebt opgeknapt? Dan is deze blog wat voor jou. Via dit artikel gaan wij een aantal stappen met je doornemen die jij moet verrichten om weer een goed uitziend tuinhuisje te krijgen.

Als eerste stap is het goed om te bepalen of je het huisje gaat verven of beitsen. Verf is dekkend dus hier zie je niet doorheen. Daarnaast moet je grondverf gebruiken voor hout. Beits zijn semi-transparant. Dat bekent dus dat je er door heen kan kijken. Zo blijf je dus de houtnerven zien.

Voordat je gaat verven is noodzakelijk om rekening te houden met het weer. Je wilt niet dat je net geverfd hebt en dat dan al de regen het verpest. Maar het is ook niet optimaal om te gaan schilderen als het extreem warm is. Wat wij aanraden is dat het slim is om te gaan schilderen als het z’n 15 graden is. Het voorjaar en het najaar zijn dus ideaal om het tuinhuisje te verven.

Is het de eerste keer dat je het tuinhuis gaat verven? Goed dan kan je starten, maar heb je het huisje al eerder geverfd? Dan moet je eerste het oude kalkverf verwijderen. Bij de overstap van verf naar beits is het belangrijk om de verf goed te verwijderen anders ga je de verf restanten onder de beits zien. Je kan de oude verf verwijderen door het hout te schuren. 

Als je toe bent om het huisje te gaan verven is het handig om een kwast te gebruiken die stugge haren heeft. Voordat je het huisje verft moet je eerst het huis ontvetten. Bij de beits hoef je maar een laagje te beitsen. Maar het verven kan het zo zijn dat je meerdere laagjes moet verven om het gewenste resultaat te creëren.  

https://www.moosefarg.nl/