Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Het onderhouden van je alarmsysteem

Een alarminstallatie is er om u en uw veiligheid te verbeteren. Het beschermt tegen inbraken en invasies. Om er zeker van te zijn dat uw alarmsysteem zo goed mogelijk blijft werken, wordt er geadviseerd om een jaarlijks onderhoud en/ of controle uit te laten voeren. De werkzaamheden die hierbij komen kijken worden opgenomen in een onderhoudsovereenkomst. Het jaarlijkse onderhoud is noodzakelijk, omdat bepaalde onderdelen van uw alarmsysteem kapot kunnen gaan zonder dat dit opgemerkt wordt. Ook om valse alarmen te voorkomen is het onderhoud erg belangrijk.

Een verzekeringsmaatschappij kan zelfs eisen om een onderhoud uit te laten voeren. De eis is dan vaak dat u één keer per jaar uw alarminstallatie laat onderhouden, omdat dit onderdeel kan uitmaken van uw verzekeringscontract. Als u ontevreden bent over de onderhoudsfirma van uw alarminstallatie, is het altijd mogelijk om het onderhoud van uw alarmsystemen over te laten nemen door een ander bedrijf. De onderhoudsfirma’s weten vaak zelf hoe de contractovername geregeld moet worden.

De werkzaamheden bij een jaarlijks onderhoud zijn als volgt:

–          De software wordt ge-upgrade als deze beschikbaar is, zodat uw systeem altijd zo actueel mogelijk blijft.

–          De verschillende melders en sensoren worden getest en gereinigd. Eventuele flitsers en sirenes worden ook getest.

–          Er wordt getest of alle meldingen worden doorgezet en door de meldkamer ontvangen worden.

–          De noodstroom accu’s worden gemeten op capaciteit, zodat als er een stroomstoring of stroomuitval is de beveiliging nog steeds zijn werk kan doen.

–          Het gehele systeem wordt gecontroleerd op lekstromen en het geheugen wordt uitgelezen op systeemfouten. Ook wordt er een back-up gemaakt van de geprogrammeerde gegevens, zodat onder andere de gebruikerscode behouden kan worden.

–          Er wordt gekeken of er obstakels zijn voor de detectoren. Zo kan het bereik van de detectoren optimaal blijven.

–          Tijdens het jaarlijkse onderhoud kunt u de keuze maken om codes en/ of instellingen te wijzigen.

https://www.groenewegendelft.nl/