Mijngrensjuweel
Image default
Auto's en Motoren

Volvo V60

Kenners noemen het een van de mooiste Volvo’s die ooit geproduceerd is en nog steeds geproduceerd wordt overigens, de Volvo V60. De stationwagon was in 2018 toe aan de tweede generatie en is nog steeds razend populair.

Auto komt tot stilstand wanneer er een botsing dreigt

De Volvo V60 is gebaseerd op het EUCD-platform van Ford. Op dit platform werden ook de Volvo V70, de Volvo XC70, de Volvo S60, de Volvo XC60 en de Volvo S80 gebaseerd. De prestaties van de Volvo V60 zijn vanaf de presentatie in 2010 indrukwekkend genoemd en de V60 kan zomaar een topsnelheid halen van rond de 250 kilometer per uur. Bovendien beschikt de V60 van Volvo standaard over het City Safety systeem. Dat houdt in dat de auto meteen tot stilstand gebracht wordt wanneer er een botsing met een andere auto of een object dreigt. Deze hogere middenklasser beschikt over vijf royale zitplaatsen en de Volvo V60 is er met voorwiel- en met vierwielaandrijving. Je koopt een Volvo V60 in een benzine-uitvoering, met een motor die op diesel draait en in hybride uitvoering.

Pech onderweg, het kan iedereen overkomen, zelfs met de Volvo V60

Hoewel het je met een Volvo V60 niet snel zal gebeuren, kun je altijd een keer tegen pech onderweg oplopen. Je kunt tegenwoordig ook prima en snel zonder duur abonnement met een pechhulpservice geholpen worden. Kwestie van gewoon de RoadGuards bellen. De monteur zal binnen dertig minuten bij je zijn en je verder helpen. Tenminste, als dat kan. Soms is een sleepdienst nodig, maar ook dit wordt door de monteur in dat geval gewoon geregeld. Je betaalt gewoon voor de diensten van de monteur die je geholpen heeft, zonder dat je dus ergens lid van moet worden en zonder dat er een duur abonnement afgesloten hoeft te worden.