Mijngrensjuweel
Image default
Zakelijke dienstverlening

Loopbaanadvies

Loopbaanbegeleiding is het creëren van ideaal werk!

De mens is niet alleen een intellectueel of een emotioneel wezen, maar een geheel van verstand, emotie, verbeelding, lichaam en geest. Deze aanpak staat voor ons centraal in de creatieve loopbaanbegeleiding.

Door gebruik te maken van de verbeelding, en dus het onderbewuste, naast verstand en gevoel, de intuïtie en het open staan voor het onbekende, het onverwachte geeft men vorm aan de eigen loopbaan.

In een loopbaantraject, en zeker in een creatief traject wordt bewust tijd gemaakt voor momenten waarin een inzicht doorbreekt of en gevoel ten diepste ervaren wordt.

Deze momenten kent iedereen in zijn of haar leven, maar soms loopt men erlangs heen, omdat er geen tijd voor is, omdat men bang is voor wat er zichtbaar c.q. voelbaar word of omdat dat wat gebeurt niet benoemd wordt.

In onze (levens)loopbaan zijn een aantal bekende crisissen die we kunnen tegenkomen welke kunnen leiden tot zelfonderzoek en loopbaanplanning.

Bekende crisissen zijn:

–      ontslag

–      conflicten

–      reorganisaties

–      burn-out

–      scheiding, ziekte en dood.

We kunnen leren om op een creatieve en pro-actieve manier met dit soort situaties in ons leven om te gaan, zodat een crisis ons bij onze kracht brengt.

Creatieve loopbaanbegeleiding is niet alleen een prettig instrument na of tijdens een crisis, maar juist ook zeer geschikt als preventief instrument of als start van een outplacementtraject.

Door het plannen van de eigen loopbaan ontstaan nieuwe mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling; het creëren van (meer) vervullend werk.

Loopbaanadviesbureaus spreken altijd van maatwerk. Dit impliceert dat zij altijd met u bepalen wat voor u de beste manier van werken is/wordt.

Bedenk dat uw respect hun waardering is en dat zij er alles aan doen om aan oplossingen te werken.

Een oriënterend gesprek bij een outplacementbureau is meestal vrijblijvend.

https://www.outplacementbureau.nl