Wat is chip-tuning? – Een eenvoudige gids om de prestaties van uw voertuigen te verhogen

Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare geprogrammeerde lees alleen geheugenchip meestal van een automobiel of ander voertuigcomputerbesturingssysteem om betere prestaties te bereiken, of het nu gaat om de grotere uitlaatgassen met meer vermogen, of verhoogde brandstofefficiëntie.

Meestal gebruikt in krachtige auto’s, kan chiptuning ook worden toegepast op veel motoren van de algemene en lichte truckvariëteiten. De term chip is afgeleid van het elektronische veld van halfgeleiders dat wordt gebruikt om de chiptunerapparaat en zijn apparaten toegankelijker en haalbaar te maken voor gebruik door gewone auto hobbyisten. Kortom, chiptuning wordt bereikt door twee of meer elektronische circuits op een chip te solderen, zodat hun outputs in overeenstemming zijn met elkaar en in harmonie werken wanneer deze in een voertuig is geïnstalleerd. Het is meestal gedaan door autoliefhebbers die hun voertuigen wijzigen en ze herstellen om kwaliteitsnormen te tonen.

  

In het verleden kunnen autohobbyisten elementaire taken uitvoeren zoals vervanging van versleten onderdelen, zoals bougies, pakkingen, riemen, kleppen en pakkingen, maar ze hadden geen manier om de functies van de motor helemaal te wijzigen. Met de uitvinding van chiptuning konden ze de individuele componenten vasthouden en vervangen om de prestaties te verbeteren en het brandstofverbruik te verhogen. Ze hebben ook geleerd hoe ze de werking van hun auto-motor opnieuw moeten maken die passen bij de verschillende omgeving en hun persoonlijke stijl. Afremmen, zoals het ook wordt genoemd, kan de brandstofefficiëntie enorm verhogen, wat het uiteindelijke doel van de meeste autoliefhebbers is.

Maar de ware test van een auto-enthousiaster vaardigheid is om te bepalen hoe ver ze hun auto-motor kunnen duwen.

 

Een dergelijk voorbeeld van chiptuning is om de prestaties van een auto te verbeteren. Als u ooit iemand hebt gezien die een inlaatspruitstuk of headerpijpen heeft toegevoegd aan een motor en de rest van de onderdelen van de motoren heeft gewijzigd die overeenkomen met wat onder de motorkap is, heeft u het begin van chiptuning waargenomen. De delen van de motor worden veranderd, zodat ze beter met elkaar zullen werken. Dit type modificatie is echter niet zo gewoon dat veel autobezitters aannemen, omdat de meeste autoliefhebbers zich nog steeds vasthouden aan de meer standaard manier om dingen te doen.

 

Een ander voorbeeld van chiptuning wordt gevonden in brandstofefficiëntie. Wanneer iemand het ontstekingssysteem heeft opgenomen, heeft hij de ontstekingswielen daadwerkelijk verhoogd om hogere ratings voor brandstofefficiëntie te bereiken. Hetzelfde geldt voor wanneer iemand de brandstofinjectoren heeft vervangen. Het is gebruikelijk dat mensen hun motoren herinneren, niet alleen om beter te passen, of meer kracht te maken, maar ook om de brandstofefficiëntie ook te verbeteren. Door de starter en ontsteker te veranderen, of zelfs brandstofinjectoren met een hogere verplaatsing te installeren, kunt u de brandstofefficiëntie met maximaal 15 procent aanzienlijk verbeteren.

 

Het definitieve voorbeeld van chipbewerking wordt gevonden wanneer iemand een nieuwe luchtbegrenzer heeft toegevoegd aan hun motor.

Omdat dit type modificatie het gebruik van een op siliconen gebaseerd smeermiddel in plaats van olie vereist, creëert het een lichte afname van de gaskilometers zonder de uitvoering of efficiëntie van uw motor te beïnvloeden. Luchtbegrenzen verminderen ook de slijtage op uw brandstofinjectoren, waardoor hun leven en prestaties daarom verhogen.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe een persoon de prestaties van hun voertuig kan wijzigen met eenvoudige modificaties. Als u op zoek bent om de ante op te zetten, kunt u een softwareprogramma kopen dat u zal vertellen welke deuntjes om te maken, en welke deuntjes te vervangen. Met deze programma’s kunt u uw voertuig praktisch alles doen wat u maar wilt. Als u bijvoorbeeld uw gasklokje wilt verhogen, maar niet veel geld hebt om eraan te spenderen, kunt u gewoon een deuntje downloaden van internet en de hele auto remapt. Je zult echter waarschijnlijk veel geld uitgeven om dit doel te bereiken.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/

This article was written by