Mijngrensjuweel
Image default
Auto's en Motoren

Je kunt alle onderdelen voortaan bestellen op Paruzzi.com.

Heb jij een Panoramabus of een Volkswagen type 3? Zoek je een Kever motor te koop?

Dit geld natuurlijk ook voor de trotse bezitters van Karmann Ghia’s, Spijlbussen, T25 / T3 Bussen en Kübels.

Accu’s, achterlichtlenzen, achteruitrijlichtschakelaars, contactsloten en deurhandvatten: ze liggen allemaal op voorraad in de Paruzzi magazijnen in Yerseke.

De VW Type 3 is tussen 1961 en 1973 verkocht als de Volkswagen 1500 en 1600. Met deze wagen wist Volkswagen een concurrerende, compacte middenklasser op de markt te brengen. De auto had alle voordelen van de populaire Kever, maar was ruimer en luxer. Er kwamen uiteindelijk vier uitvoeringen:

de notchback sedan;

de fastback sedan;

de stationwagon;

de panel van.

In totaal  zijn er 2.583.015 van deze Volkswagens gemaakt, aanvankelijk in Wolfsburg en later in Emden. Kenmerkend zijn de twee zijdeuren en de achterwielaandrijving. Qua motor kon gekozen worden voor 1.5L of 1.6L. Wat overbrenging betreft, waren de opties: 3 versnellingen automaat en 4 versnellingen handmatig. Een tip: speciaal voor de Type 3 ponton en fastback 1962 (VIN 95 100) t/m 7.1965 heeft Paruzzi originele emblemen in de aanbieding. Als je er vandaag voor drieën eentje bestelt, kun je ‘m morgen al op je Type 3 monteren.

De Karmann Ghia is ook een tweedeurs Volkswagen, maar dan een stuk sportiever. De Italiaanse ontwerper Ghia had in 1953 op verzoek van het Amerikaanse Chrysler een sportwagen ontwikkeld. Met dit idee werd  niks gedaan, totdat VW op de deur klopte. De bodemplaat van de Kever werd iets verbreed. Het sportmodel werd vervolgens aangepast om op die bodemplaat te passen. De eerste serie werd voorzien van een 30pk luchtgekoelde boxermotor met als gevolg dat de topsnelheid slechts 115 km/u was. Latere modellen kregen een 1500cc motor met 45 pk en vervolgens een 1600cc motor met 54 pk.

Hoe is het gesteld met het motorklep bagagerek van jouw Karmann Ghia? Als het je niet meer lukt om het imperiaal goed schoon en roestvrij te krijgen, is het wellicht tijd voor een nieuwe. Paruzzi heeft een verchroomd rek van uitstekende kwaliteit in het assortiment.

https://www.paruzzi.com/nl