Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

De body dryer

Wanneer je voor iemand met een beperking zorgt of voor een oudere kan het best een uitdaging zijn om deze personen af te drogen na het douchen. Het kan namelijk zo zijn dat afdrogen met een handdoek voor extra spierspanning en prikkels kan zorgen. De persoon met beperking of een oudere kan hierdoor wat onrustig worden. Dit zal ook resulteren in het moeilijker bereiken van lastige plekken, zoals de oksels, met de handdoek. Door een body dryer aan te schaffen, een elektrische droger, kan het afdrogen gemakkelijker gemaakt worden. Ook zal dit het proces van afdrogen aangenamer maken voor jou en je cliënt.

Een body dryer is dan ook vooral bedoeld voor mensen die veel hulp nodig hebben bij het afdrogen na het douchen. Hierbij kun je denken aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en ouderen. De body dryer draagt bij aan het veilig douchen voor deze mensen. Daarnaast kan de body dryer een goede uitkomst bieden voor hotels en zorginstellingen, waar dagelijks erg veel handdoeken gebruikt worden. Deze handdoeken moeten natuurlijk elke keer gewassen worden, waardoor de kosten van water erg hoog kunnen oplopen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende systemen. Het ene systeem is een elektrische droger voor het hele lichaam. Deze droger blaast warme lucht die het lichaam dan droogt. Ook heeft deze variant infraroodlampen die warmte afgeven. Dit zorgt ervoor dat het lichaam niet af zal koelen tijdens het droogblazen en maakt de ervaring veel aangenamer. Door de warmte kan de cliënt ontspannen tijdens het afdrogen. Ook maakt dit het afdrogen veel minder zwaar voor de verzorgster en is de cliënt minder afhankelijk. De andere variant is een klein systeem dat in verpleeghuizen en instellingen, maar ook thuis gebruikt kan worden. Deze variant werkt ook met warme lucht en kan geïnstalleerd worden in een normale douche. Je kunt dus in de douchecabine blijven staan na het douchen en droog geblazen worden.

https://lavicta.nl/