Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Onderhoud tanden na bleken

Na het tanden bleken wordt er vaak de vraag gesteld: Wat moet ik doen om mijn witte tanden wit te houden? En wat mag ik wel en niet eten na het bleken? Om je tanden langer de stralende witte kleur te geven is het belangrijk om een aantal dingen op te volgen die je tanden later wit houden. Hoe en wat je precies moet doen leggen we uit in deze blog.

Na het prachtige resultaat is het belangrijk dat de nazorg goed zal zijn. Het bleken van tanden is op korte termijn niet al te best voor de tanden, omdat het tandglazuur wat poreuzer is door de bleekmiddelen. Dit kan op langer termijn geen kwaad, omdat het speeksel dit zal herstellen. Het heeft wel even tijd nodig voordat het weer hersteld is. Om je tanden niet te beschadigen moet je nuttig ‘wit’ eten. Het is de bedoeling dat je producten eet die geen kleurstoffen bevatten, omdat dit de tanden kan beschadigen en het blekingseffect behoorlijk kan verstoren. Enkele voedingsmiddelen die je nuttigen na tanden bleek zijn: 7up, Ei, Melk, kaas, witte vis en heel wat andere producten.

Er zijn ook heel wat ander voedingsmiddel die de kleur van de tanden aantasten. Deze voedingsmiddelen wil je zo lang mogelijk vermijden om een zo mooi mogelijk wit gebit te houden. De volgende voedingsmiddelen kun je beter vermijden: ijs, frisdranken, thee, koffie, energie drankjes en voornamelijk producten met veel kleurstoffen. Daarnaast is het stoppen van roken zeker een aanrader, omdat ten eerste het roken slecht voor je gezondheid is en enorm slecht voor de tanden. Als je dus een mooi wit gebit wilt behouden moet je de sigaretten links laten liggen.

Naast voedingstoffen moet je natuurlijk gewoon twee keer per dag je tanden blijven poetsen. Na het nuttige van zure voedingsmiddelen of kleurstoffen moet je tanden extra goed poetsen om aantasting

https://witgebitnederland.nl/