Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Cruciale beroepen

Met de ‘slimme’ lock down als gevolg van de uitbraak van het COVID 19 virus, komen we erachter welke banen écht belangrijk zijn. Elke baan die wat minder van belang is, moet vanuit huis uitgevoerd worden. Gek genoeg zijn dit niet altijd de minst goed betalende banen, maar vaker juist de goed betaalde banen, zoals marketing, ICT en directies van bijvoorbeeld banken. Want een website laten bouwen en de ontwikkeling website kan natuurlijk gewoon vanuit huis.

In tegenstelling tot de banen die nu wel erg belangrijk zijn en  gewoon door moeten gaan. Dit is bijvoorbeeld de bevoorrading en de rest van het functioneren van de supermarkten. Dit wordt veel gedaan door jongeren, die maar een paar euro per uur verdienen. Daarnaast heeft het onderwijs nu ook weer een hele belangrijke rol. Die moeten op het moment heel vindingrijk zijn om het onderwijs voor de kinderen toch zoveel mogelijk door kunnen te laten gaan. Daardoor moeten ze nu dingen onder de knie zien te krijgen in een kwestie van minuten, waar ze nooit voor opgeleidt zijn. Bijvoorbeeld ICT en op afstand een leerling lesgeven. Dit terwijl het onderwijs er om berucht staat bar weinig te verdienen voor een hele hoop werk.

En dan natuurlijk de aller aller belangrijkste, altijd natuurlijk maar tijdens deze uitbraak nog meer; de zorg. De mensen die elke dag hun handen uit de mouwen steken om ons weer beter te maken. De verplegers, artsen, chirurgen, huisartsen en verzorgers die elke dag hun eigen leven en die van hun familie op het spel zetten om mensen weer beter te kunnen maken. Nu verdienen artsen en chirurgen natuurlijk heel lekker, maar de rest van de zorg verdient erg weinig. Er is namelijk jarenlang enorm bezuinigd op de zorg, en nu we ze het aller hardste nodig hebben, werken ze voor een hongerloontje.

 

 

https://www.edit4u.nl/