Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Verschillende soorten leer herkennen

Er bestaan verschillende soorten leer op de markt. De stof leer op zich zelf wordt gemaakt van dierenhuid van bijvoorbeeld een koe of varkens. Hiernaast bestaan er ook luxere soorten leer van bijvoorbeeld een hert of kalf. Verder bestaan er zelfs ook soorten leer van een reptiel. Kortom bestaan er veel verschillende soorten leer. Maar het dat bepaald niet meteen wat voor soort leer op een product komt. Zo is bijvoorbeeld een bank meer gemaakt van een ander leer dan een schoen. Leer is overigens erg mooi, maar beschadigde erg snel. Het is daarom belangrijk om je leren meubels of kleding goed te verzorgen en wat je moet doen om bij deze verschillende soort leer het optimale effect eruit te halen. In dit artikel lees je een aantal tips om erachter te komen hoe je verschillende soorten leer kunt herkennen.

 

Ten eerste is het handig om te weten dat de meest gebruikte en verkochte leersoort, gedekverfd leer is. Dit leersoort is snel te herkennen aan het gladde effect en de mooie afwerkingen. Zo kun je met de natte duim truc, die straks wordt uitgelecht, ervoor zorgen dat er voor maar liefst 10 sec geen natte vlek meer op het leer kan ontstaan. Tot slot valt deze verf te onderhouden met leerverf.

 

De natte duim techniek, is een techniek waarbij je met een natte duim 5 tot 7 seconden op het leer drukt, waarna je een kwartslag je duim draait, waardoor een reactie op het leer ontstaat. In deze reactie kan je vaak zien waarvan het leer is gemaakt. Zo kan je bij gedekverfd leer geen natte vlekken meer op kan komen. Bij een matte variant zoals geschuurd leer zie je na het gebruiken van de duim techniek een harder leer terug.

 

Tot slot heb je bij de meest natuurlijke leersoort veel littekens. Dit doordat het gemaakt is van vol anilineleer, waardoor het makkelijk valt te herkennen. Dit soort valt te behandelen met Angelus leerverf.

https://www.deleerverfwinkel.nl/

Gerelateerde artikelen

Organiseer een unieke barbecue

MelanO sieraden passen bij een hip kapsel

Schiphol taxi in Amsterdam, Prive vervoer