Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Voeding voor je huisdier

Er zijn een heleboel gezinnen in Nederland die een huisdier in huis hebben. Het heeft veel voordelen. Zo kunnen kinderen sociaal gezien veel leren van het omgaan met dieren. Verder schijnt het voor eigenaren van dieren goed te zijn tegen stress. Daarnaast is het ook gewoon leuk en gezellig om een huisdier te hebben. Zeker als je regelmatig in een leeg huis thuiskomt, is het best fijn als je dan begroet wordt door een hond of kat. 

Er komen natuurlijk wel een aantal verantwoordelijkheden mee met het hebben van een huisdier. Een huisdier kost redelijk wat geld en het spreekt voor zich dat je er natuurlijk wel goed voor moet zorgen. Honden vragen over het algemeen meer tijd en aandacht dan katten. Je moet ze regelmatig uitlaten en ze kunnen soms voor geluidsoverlast zorgen. Katten zijn daarentegen wat meer op zichzelf. Ze hoeven niet uitgelaten te worden en willen alleen geaaid worden als zij er zelf zin in hebben. Sommige katten vangen zelfs hun eigen voedsel zoals muizen of kleine vogels. 

Helaas gaat het bij huisdieren, net als bij mensen, wel eens fout en worden ze ziek of mankeren iets. Gelukkig zijn er dierenartsen die onze trouwe viervoeters beter proberen te maken. Voor sommige problemen kan je ook zelf naar een oplossing zoeken. Een bezoekje aan de dierenarts kan best duur zijn en een blaasontsteking hond zelf behandelen is makkelijker te doen dan je denkt. Vaak kan je met gepaste voeding de gezondheid van je hond of kat verbeteren. Het is sowieso erg belangrijk om je huisdier goede voeding te bieden. Als je je dier voeding van goede kwaliteit geeft, is de kans groter dat je huisdier langer leeft. Het kan helaas altijd gebeuren dat je huisdier ziek wordt. Wanneer je merkt dat je hond buikpijn heeft is het altijd slim om een dierenarts te zien. 

http://www.organimal.nl