Mijngrensjuweel
Image default
Telefonie

Android versus Apple. Welke zal de gekroonde koning worden?

Het kiezen van je volgende smartphone is geen sinecure. Laten we eerlijk zijn, je zult het apparaat waarschijnlijk de komende 12-24 maanden vasthouden, wat betekent dat de beslissing cruciaal is. Misschien heb je al een Samsung Galaxy S9 en wil je gaan upgraden of heb je nog een oude iPhone 8 die je misschien wil inruilen.

Als je op dit moment een upgrade wilt, kun je niet fout gaan met een van de nieuwste vlaggenschepen. Laten we eens kijken naar wat zowel de Samsung Galaxy S10 als de iPhone Xs te bieden hebben.

Ontwerp

Als het op het ontwerp aankomt, spelen zowel de Galaxy S10 als de iPhone Xs hetzelfde spel. Het is minimalisme helemaal – we hebben het bijna bijna onbuigzaam, gebogen randen en een enorm scherm zonder knoppen.

Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee belangrijkste telefoons.

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S10 is glad en slank. In plaats van een inkeping aan de voorkant, is er een stijlcam in de hoek verscholen, waar velen dol op zullen zijn.

Aan de achterkant heb je een horizontale strook lenzen samen met het iconische Samsung-logo eronder. Al met al is het een coole look. Het apparaat is verkrijgbaar in groen, wit, zwart en blauw.

Vervolgens hebben we de iPhone XS, die een even elegant eenvoudig ontwerp heeft.

De voorkant is bijna volledig scherm gescheiden van de kleine inkeping aan de bovenkant. Aan de achterkant bevindt zich een kleine verticale strook in de linkerhoek. Natuurlijk is er ook het Apple-logo in het midden van het apparaat en het woord ‘iPhone’ eronder. Het komt in een ruimte grijze, gouden of zilveren afwerking.

Met een 6.1-inch Infinity-O Dynamic AMOLED-display is de Samsung Galaxy S10 een echte show-stop. Er is ook een langere beeldverhouding van 19,9, wat betekent dat u een breedbeeld-ervaring kunt krijgen wanneer u naar programma’s kijkt. Het is een geweldig aanbod.

De iPhone Xs geeft je een iets kleiner 5,8-inch Super Retina OLED-scherm met een inkeping aan de bovenkant van het scherm. Het heeft ook een hoogte-breedteverhouding van 19,5: 9, wat een comfortabele kijkervaring biedt.

Om eerlijk te zijn, er is niet veel tussen de twee telefoons, hoewel bij het indrukken de S10 er als beste uitkomt in termen van onbewerkte pixels. Qua beeldkwaliteit zouden we zeggen dat het een gelijkspel is.

Camera’s

Laten we nu camera’s praten. Samsung versierde zijn S-serie telefoons met een serie serieuze camera-instellingen. De S10 biedt een drielaagsoptie: een 12 MP lens, een 12MP zoomcam en een 16MP ultragroothoekcamera. Aan de voorzijde bevindt zich ook een 10 MP selfie-camera, die 2D-gezichtsherkenning sport. Indrukwekkend.

iPhone Xs heeft een duo-lensopstelling aan de achterkant. Dat wil echter niet zeggen dat het niet kan worden gebruikt om professionele foto’s te nemen. Het kan. Het apparaat heeft een 12 MP groothoeklens en een 12 MP telelens voor het Bokeh-effect. Bovendien beschikt u over de optische beeldstabilisatie en Smart HDR. Voeg dat toe aan de True Depth-camera aan de voorzijde, met zijn 3D gezichtsherkenningsfunctie, en het zou hier een echte winnaar kunnen zijn.

Kenmerken

De ster van de show, voor zover het Samsung betreft, moet de ultrasone in-screen vingerafdrukscanner zijn. Deze nieuwe beveiligingstechniek zal zeker een paar hoofden draaien.

Er is ook een nieuwe interface genaamd de One UI, die extra gebruiksvriendelijk is en het apparaat sneller moet maken. Bixby Routines onthoudt je gewoonten van je telefoongebruik, bijvoorbeeld welk tijdstip je gewoonlijk op Instagram checkt, en gebruikt die informatie om de ervaring sneller te maken. Netjes.

Als het gaat om beveiliging, heeft Apple gekozen voor Face ID, zonder dat een vingerafdrukscanner zichtbaar is. Het is interessant om te zien dat twee van de toonaangevende smartphones zulke opvallend verschillende paden kiezen.

Er zijn ook upgrades geweest voor Siri, Apple Pay en meer. Bovendien helpt de toevoeging van de Screen Time-app gebruikers meer controle te krijgen over hun smartphone-gebruik – iets wat we allemaal nodig hebben.

Prestaties en kracht

Met 8GB RAM en de krachtige Exynos 9820-chipset zou de Samsung Galaxy S10 een van de snelste telefoons op de markt moeten zijn.

Het apparaat heeft ook een voldoende grote 3400 mAh-batterij, die uren achter elkaar moet meegaan. Als u echter bijna leeg bent, is er de draadloze oplading 2.0. Er is ook de gloednieuwe Wireless PowerShare-functie, wat betekent dat je andere draadloze gadgets kunt gebruiken via de achterkant van de Galaxy S10 als een powerpad.

Laad andere telefoons op met uw Galaxy S10

Natuurlijk heeft iPhone Xs de volledig futuristisch klinkende A12 Bionic-chip met machine learning en supersnelle verwerking. De RAM-hoeveelheid is echter lager dan die van de S10; de helft van de grootte, in feite, op 4 GB. Het apparaat is uitgerust met een 2658 mAh-batterij die voldoende moet zijn om u de hele dag op gang te houden.

 

Het heeft ook draadloos laden naast snelladende mogelijkheden, waardoor je tot 50% lading krijgt in 30 minuten.

 

https://gsm-stuntprijzen.nl/