Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Je hond uitlaten met een hondentuigje

Wanneer je je hond gaat uitlaten, is het natuurlijk wel belangrijk dat dit op een veilige en verantwoordelijke manier gebeurd. Het is daarom zeker aan te raden om kwalitatief goede honden accessoires aan te schaffen, zodat je daar in ieder geval al punten op scoort. Een aantal van deze honden accessoires zijn een hondenriem, een honden halsband of een hondentuigje. Een hondenriem en -halsband zijn 2 accessoires waar menig honden bezitter wel bekend mee is, maar een hondentuigje daarentegen is nog iets minder populair. En dat terwijl een hondentuigje juist erg veel voordelen kan opleveren!

Hoe kies je het juiste hondentuigje uit?

Een hondentuigje voor je hond uitkiezen doe je niet even binnen 2 tellen. Het is namelijk wel zo handig om een hondentuigje uit te kiezen die goed past bij jouw hond. Denk hierbij aan de maat, het materiaal, maar ook het uiterlijk van het hondentuigje telt hierbij mee. Houdt je hond er van om lekker te zwemmen wanneer hij een vijver of sloot ziet? Dan is het voornamelijk belangrijk dat je let op het materiaal van het hondentuigje. Kies dan een tuigje uit dat goed tegen water kan! Daarnaast zijn er op het gebied van uiterlijke kenmerken ook eindeloos veel mogelijkheden. Er zijn verschillende kleuren en patronen, maar ook zijn er tuigjes met pailletten, glitters, strass-steentjes, reflecterende delen en meer!
Kortom: er zal vast en zeker een tuigje te vinden zijn op Tinki.nl die aansluit bij jouw wensen en natuurlijk de wensen van je hond.

Waarom de keuze voor een hondentuigje?

Een hondentuigje is ideaal voor honden die vaak trekken aan de riem. Een halsband snijd al snel in de nek van je hond, terwijl een hondentuigje deze kracht verdeeld over het lichaam van de hond. Hierdoor heeft je hond er minder pijn en last van wanneer er hard aan de riem wordt getrokken door hemzelf of natuurlijk het baasje.

http://tinki.nl/