Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Een tweede leven aan je spullen geven

We hebben het eigenlijk te goed tegenwoordig, financieel. Zo goed zelfs, dat we het niet eens meer gek vinden dat we zo veel weggooien. Elk jaar een nieuwe garderobe? Waarom niet! Elk jaar een nieuwe inrichting in je huis omdat je het oude ‘nu wel hebt gezien’? Ach ja! We vinden het heel gewoon, maar is dat het eigenlijk wel? Er wordt vandaag de dag veel meer geproduceerd dan eigenlijk goed is voor de wereld en daarnaast wordt er ook veel te veel weggegooid.

Dingen weggooien is op meerdere manieren zonde. Aan de ene kant is het zonde, omdat afvalverwerking belastend is voor het milieu, dus dat moeten we eigenlijk zien te beperken. Maar daarnaast is het ook zonde omdat iemand anders er nog heel veel plezier van zou kunnen hebben. We gooien steeds vaker dingen weg die nog in goede staat zijn en daarom nog makkelijk een tweede leven zouden kunnen krijgen.

Maar hoe doe je dat? Nou, eigenlijk is het best wel simpel. Natuurlijk kun je niet alles bewaren, soms wil je iets niet meer hebben of moet je er door ruimtegebrek nu eenmaal vanaf. Vraag dan eerst in je omgeving of iemand het zou willen hebben. Dat is natuurlijk het makkelijkst en het is leuk om iemand die je kent ergens blij mee te maken. Als dit niet lukt, dan kun je verschillende dingen doen. Je kunt het proberen weer naar je wens te maken. Ben je bijvoorbeeld je bruine suede schoenen zat en wil je liever zwarte? Pak je schoenverf erbij en je kunt je suede schoenen verven!

Verder kun je ook gemakkelijk spullen aanbieden op marktplaats. Dan kun je er zelfs nog iets aan verdienen. Of je kunt je spullen naar een kringloopwinkel brengen of naar een goed doel. Het geeft een goed gevoel om te weten dat je spullen nog gebruikt worden.

https://www.leerverfshop.nl/