Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

DIY: Vuurtafel

Vuurtafel zijn de afgelopen jaren super populair geworden. Omdat de populariteit van deze tafels enorm hard stijgt besloten wij om een blog te schrijven hoe je zelf een vuurtafel kan maken. Vuurtafels zijn erg duur en het zelf maken van een vuurtafel kan je veel geld besparen. Het is een lastige klus, maar het is altijd leuk om zelf te bouwen. Lees de blog verder en kom er achter hoe je een vuurtafel maakt.

Hout

Omdat we geld willen besparen gaan we voor een houten vuurtafel. Een vuurtafel van ander materiaal zal veel duurder uitkomen dan hout. Daarnaast gaat hout lekker lang mee dus je kunt lang plezier hebben van de vuurtafel. Koop wel hout van goede kwaliteit en koop geen waaibomenhout. Voor de montage is het belangrijk om lange schroeven te gebruiken. Zelf raden wij woodies schroeven of snelbouwschroeven aan.

Ondergrond

Je wilt niet dat je hout veel vocht opneemt. Kies daarom voor een goede ondergrond, zodat het hout niet te vochtig wordt. Een kunststof ondergrond is een goed voorbeeld. Kunststof zorg ervoor dat het hout minder vocht opneemt. De kunststof ondergrond is een goede manier om de kwaliteit van je vuurtafel te waarborgen.

Ruimte inbouwbrander

Voordat je eigen vuurtafel gaat maken moet je een schets maken. Je moet tenslotte wel zorgen dat je genoeg ruimte hebt voor de inbouwbrander. Daarnaast moet je ook zorgen dat er genoeg ruimte is voor de gasfles. Voordat je begint met de bouw aan de vuurtafel moet je echt een goed plan opstellen hoe je precies de tafel in elkaar gaat zetten. Je wilt tenslotte niet teleur gesteld zijn als de helft in elkaar zit en de rest niet past. Als je hulp nodig hebt met de tekening kan je altijd hulp inschakelen van een professional, zodat je zeker weet dat vuurtafel straks goed werkt.

https://www.bnvtools.nl/