Mijngrensjuweel
Image default
Dienstverlening

Met een TENS apparaat verschillende soorten pijn behandelen

Een TENS apparaat staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie en wordt gebruikt om verschillende soorten pijn te behandelen. Het apparaat werkt door elektrische pulsen door de huid en spieren te sturen, waardoor de pijnzenuwen worden gestimuleerd en de pijn wordt verminderd. TENS apparaten worden vaak gebruikt voor de behandeling van chronische en acute pijn, waaronder rugpijn.

Rugpijn is een veel voorkomende aandoening die iedereen op een bepaald moment kan ervaren. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder een verkeerde houding, overbelasting van de rugspieren of een letsel. Rugpijn kan ook chronisch worden, wat de dagelijkse activiteiten en de kwaliteit van leven van een persoon kan beïnvloeden. Gelukkig kan een TENS apparaat rugpijn op een effectieve manier oplossen en verlichten.

TENS apparaten werken door het stimuleren van de pijnzenuwen in het lichaam, wat resulteert in de afgifte van endorfines, die de pijn verminderen en het lichaam helpen ontspannen. Het apparaat is draagbaar en kan op elk moment van de dag worden gebruikt. Het wordt aanbevolen om het apparaat ten minste 30 minuten per dag te gebruiken om de beste resultaten te behalen.

Voordelen van TENS bij rugpijn

Het gebruik van een TENS apparaat bij rugpijn kan verschillende voordelen bieden. Ten eerste is het apparaat een niet-invasieve manier om de pijn te verminderen, in tegenstelling tot medicamenteuze middelen of chirurgie. Het kan ook helpen om de afhankelijkheid van pijnstillende tabletten te verminderen en de bijwerkingen van medicamenteuze tabletten te vermijden.

Bovendien kan het gebruik van een TENS apparaat bijdragen aan het verminderen van de ontsteking en zwelling in de rug, wat kan helpen bij het genezingsproces. Het kan ook helpen om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan helpen bij het verlichten van spanning in de rug.

Het is belangrijk om te weten dat TENS apparaten niet voor iedereen geschikt zijn. Mensen met een pacemaker of mensen met huidirritaties moeten het gebruik van TENS apparaten vermijden. Het is ook raadzaam om medisch advies in te winnen voordat u begint met het gebruik van een TENS apparaat.

https://tens.nl/