Mijngrensjuweel
Image default
Winkelen

De Perforator, het ideale hulpmiddel voor de leerkracht

Leerkrachten die de klas binnengaan, nemen meerdere hulpmiddelen mee. Een perforator is er daar een van. Maar wat is een perforator en waarom is hij zo belangrijk?

Wat is een perforator?

Een perforator is een perforatormachine die gebruikt wordt om een klein gaatje in een vel papier te maken. De perforator verwijdert hierbij een klein stukje papier, waardoor het gaatje ontstaat. Met de perforator kunnen makkelijk documenten gepuncheerd worden.

Voordelen van een perforator voor de leerkracht

De perforator biedt vele voordelen als je als leerkracht werkt. Dit zijn:

Makkelijker te organiseren

Een perforator is heel handig omdat het het organiseren van documenten een eitje maakt. Elk document dat door de leerkracht aan de leerlingen is gegeven, kan gesorteerd worden door middel van de perforator. Hierdoor hoef je niet meer lange tijd te besteden aan het lijmen en plakken van documenten.

Verlaagd kopieerkosten

Door documenten te punchen met de perforator in plaats van met tape of lijm, bespaar je kopieerkosten. De kopieerkosten van papier kan erg hoog zijn, maar met de perforator hoef je geen kopieën te maken. Dit zorgt ervoor dat je veel geld kunt besparen.

Geordende documenten

Het gebruik van een perforator zorgt ervoor dat documenten geordend worden. Je kunt de documenten dan gemakkelijk sorteren in verschillende mappen, waardoor het veel gemakkelijker is om ze later terug te vinden. Het is ook mogelijk om meerdere documenten aan elkaar te punchen, waardoor je een geordende stapel van documenten hebt.

Nadelen van een perforator voor de leerkracht

Hoewel een perforator als een goed hulpmiddel beschouwd wordt, zijn er ook enkele nadelen. Dit zijn:

Kan kwaadwillende makkelijk binnen krijgen

Het punchen van papier met een perforator is ook een manier waarop kwaadwillende mensen binnen kunnen komen. Als de perforator niet goed beveiligd is, kan mensen toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Kostbaar instrument

Een perforator is vaak duur. Dit betekent dat als je als leerkracht een goede perforator wilt hebben, je een aanzienlijk bedrag moet besteden om een goede kwaliteit te verkrijgen.

Kan papiersnippers veroorzaken

Wanneer de perforator wordt gebruikt, kunnen er snippers papier in de ruimte terecht komen. Dit maakt het net niet erg opgeruimd. Daarom moet je ervoor zorgen dat je de perforator op een goede manier gebruikt om papiersnippers te voorkomen.

Conclusie

De perforator is een uitstekend hulpmiddel voor leerkrachten. Het heeft veel voordelen, zoals het makkelijker organiseren van documenten, minder kopieerkosten en geordende documenten. Maar er zijn ook enkele nadelen verbonden aan de perforator. Er kan een kwaadwillende binnen komen, het is kostbaar en het kan papiersnippers veroorzaken. Wil je als leerkracht een goede perforator kopen? Koop hier een goede perforator..