Mijngrensjuweel
Image default
Eten en drinken

Het juiste BBQ gereedschap

BBQ- check. Vuur – check. Maar wat heeft een echte grillmeester nog meer nodig om het eten optimaal op de grill te bereiden? Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor de juiste BBQ, heb je een paar nuttige en handige helpers nodig. Een hele reeks nuttige BBQ accessoires is beschikbaar.

Het belangrijkste is een hittebestendige tang waarmee het eten kan worden gedraaid. Scherpe messen voor vlees en groenten behoren ook tot de basisuitrusting, bij voorkeur in een set, zodat voor elke gelegenheid het juiste snijgereedschap beschikbaar is.

Goed uitgerust

Een vork vergemakkelijkt ook het hanteren boven de vlam, handschoenen voorkomen dat je je vingers verbrandt. Ook na het barbecueën heb je goed materiaal nodig, want de aangebrande voedselresten kunnen het beste met een borstel uit de roest worden verwijderd.

Voor de voorbereiding

Een tang is prima, maar wat als het eten niet makkelijk te pakken is? Iedereen die ooit vis direct op het rooster heeft gelegd, zal de voordelen van een speciale houder voor het omkeren van het eten waarderen. Zulke roosters maken het omdraaien gemakkelijker zonder dat het grootste deel van het eten afbrokkelt door het rooster.

Houder, brander en meer

Worstjes en garnalen zijn ook kandidaten die graag hun weg tussen de tralies vinden of gewoon niet op de grill willen liggen zoals de grillbaas dat wil. Ook hier bieden praktische houders een oplossing. Een klasse op zich zijn speciale braadpannen voor kip, die niet alleen gebruikt worden op de barbecue, maar ook in de oven. Wokpannen met gaten voor meer aroma inspireren ook hun eigenaars.

BBQ & Grill: Leuk om te hebben

Ook pannen, manden, spiesjes, schalen en borden kunnen het barbecueplezier enorm verhogen door de bereiding veel minder ingewikkeld te maken. De gebruiksvoorwerpen zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen ook worden gebruikt om te koken, te roosteren en te bakken in het dagelijks leven.

Een echte aanwinst voor elk huishouden.

Want niet alleen vlees, vis en groenten smaken goed op de grill, maar ook pizza, tarte flambée, aardappelen of zelfs zoete gerechten kunnen met de accessoires worden gekookt. Voor een rondom knapperig geroosterd vlees wordt het beste een spit gebruikt.

https://www.debbqwinkel.nl

Gerelateerde artikelen

Een bezoekje aan de bakker in Den Haag is altijd een goed idee

Organiseer een geslaagd feest dankzij zaalverhuur in Uden

Inspiratie voor bladerdeeg recepten