Mijngrensjuweel
Image default
Recreation / Pets

Relatietherapie

Iedere relatie kent pieken en dalen. Het is nou eenmaal niet zo rooskleurig als sommige mensen denken. Iedereen heeft wel eens ruzie, dat is volkomen normaal. Sterker nog, het is zelfs goed om zo nu en dan eens flink ruzie te maken. Nooit ruziemaken is ook niet gezond. Hoewel je in een relatie vaak het beste met de ander voorhebt, kan het nog steeds botsen. 

 

Wanneer je ruzie hebt, is het belangrijk om hier met je partner over te praten. Hetzelfde geldt wanneer er irritaties zijn. Wanneer je je irritaties niet uitspreekt ga je alles opkroppen. Uiteindelijk komt alles er dan in een keer uit, vaak nog heftiger dan de bedoeling is. Communicatie is de sleutel voor een goede relatie. Ruzie ontstaat vaak uit irritaties die zich vanuit beide, of een van beide kanten optreden. Wanneer je deze irritaties niet tijdig uitspreekt, ben je het in een keer helemaal zat en schiet je uit je slof. De ander weet misschien niet eens dat hij of zij iets doet waar jij je aan ergert. Wanneer je met elkaar praat en het niet werkt, kun je eens relatietherapie Amsterdam proberen. Het is zonde om je relatie gelijk op te geven. 

 

Uiteindelijk willen jij en je partner allebei hetzelfde: een liefdevolle relatie. Je moet alles kunnen delen met je partner. Je moet samen kunnen lachen, huilen, maar ook ruzie kunnen maken. Wanneer het na veel praten niet lukt om de problemen op te lossen, kan het zijn dat er een groter onderliggend probleem is. Natuurlijk hoef je dan niet meteen uit elkaar te gaan. Je kunt als volgende stap eerst eens proberen om met iemand te gaan praten. Deze persoon kijkt met een heldere blik naar jullie relatie en ziet dingen die je zelf misschien niet ziet. Het is dan ook geen gek idee om eens een relatietherapeut op te zoeken. Relatietherapie Haarlem kan voor jullie de oplossing zijn.