Mijngrensjuweel
Image default
Woning en Tuin

Alles over Quick Step laminaat, vinyl en parket

De verkoper probeert je te helpen en stelt Quick Step vloeren voor. Maar je bent er zeker van dat deze aanbevolen vloer er nooit hetzelfde zal uitzien als een echt hardhouten vloer. Je weet echter dat een massief houten vloer gewoon te duur is voor je budget. Maar dan krijg je een staaltje van Quick-Step’s NatureTek en het ziet eruit als echt hout.

Bovendien is het verkrijgbaar in een 7,5 cm brede plank met een lengte tot 80 inch, en het is verkrijgbaar in een zeer realistische Braziliaanse kersenversie. Kan deze Quick Step laminaatvloer werkelijk voldoen aan je hoge normen en dienen als een hardhouten vervanger die een mooie, duurzame vloer met een beperkt budget biedt?

Wat is Quick Step laminaat, vinyl en parket en wie is Mohawk?

In 2005 was Quick Step laminaat, vinyl en parket een bedrijf dat werd overgenomen als een divisie binnen Mohawk Industries, een reus in de vloerenindustrie die zowat alle soorten vloeren verkoopt die de mensheid kent van talrijke dochterondernemingen.

Nadat Quick Step deel uitmaakte van Mohawk, verhuisde Quick Step een groot deel van hun productie naar de Verenigde Staten. Tegenwoordig produceren ze de meeste van hun producten in de VS.

Uitvinder van het klik systeem bij laminaat

Een bedrijf genaamd Unilin vond de technologie van Quick Step oorspronkelijk uit in België. In 1997 introduceerden ze het eerste lijmloze click-and-lock zwevende vloersysteem. Ze brachten het op de markt met het gepatenteerde Uniclic Locking System.

Het Uniclic systeem vereenvoudigde de installatie en de doe-het-zelvers vonden een vloer die ze gemakkelijk konden installeren in een gemiddelde woonruimte, in een dag of minder. Concurrenten kwamen naar voren en de klikkende vloer is niet meer zo nieuw als hij ooit was.

Maar Uniclic is het origineel en velen vinden het nog steeds een van de eenvoudigere systemen om te installeren.

https://www.parket-winkel.be