Mijngrensjuweel
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je Zaragoza met een huurauto moet bezoeken

Zaragoza, de hoofdstad van de regio Aragon in Spanje, heeft een geschiedenis van meer dan 2000 jaar en deze rijke geschiedenis van de stad heeft haar tot een van de populairste toeristische bestemmingen in Spanje gemaakt. Zaragoza staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt ook wel de Stad van de Vier Culturen genoemd, omdat de stad is gebouwd door Romeinen, Joden, Moslims en Christenen. Deze historische stad is een enorme trekpleister voor geschiedenisfanaten van over de hele wereld.

Een van de beste manieren om de stad Zaragoza te verkennen is door een auto te huren. Er is een grote verscheidenheid aan huurauto’s beschikbaar in Zaragoza bij de vele autoverhuurbedrijven die actief zijn in en rond de stad. Je kunt gemakkelijk de autoverhuurdiensten en aanbiedingen vergelijken om een goedkope huurauto te vinden waarmee je naar de belangrijkste attracties van de stad kunt rijden. Als je online een vergelijking van de autoverhuurdiensten doet, voordat je in Zaragoza aankomt, dan kun je je huurauto bij aankomst op de luchthaven al klaar hebben staan. Centraal gelegen in de stad zijn autoverhuurbedrijven zoals Hertz, Marbesol, Sixt, Budget, Avis, Europcar, Surprice, Dollar, Enterprise, Thrifty, InterRent, Flizzr, Alamo, National, Firefly, Goldcar enz.

Nu volgen de beste vijf redenen om Zaragoza te bezoeken.

1. Het prachtige paleis van Aljafería

Het verbluffende paleis van Aljafería staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit exotische kasteel zit vol met geheime doorgangen, prachtige bogen en vele andere wonderen om te ontdekken. Dit versterkte islamitische paleis werd gebouwd in de 11e eeuw, toen Zaragoza onder de heerschappij van de islamitische Arabieren stond. Het paleis van Aljafería is een van de drie belangrijkste archeologische monumenten van Spanje. Je moet zeker de typische islamitische versieringen van de Spaans-Moslimse kunst van Aljafería bewonderen.

2. De kathedraal-basiliek El Pilar

Deze prachtige basiliek is een indrukwekkend monument dat je zeker moet bezoeken in Zaragoza. Er zijn meer dan 135 kerken in Zaragoza. De kathedraal is een prachtig voorbeeld van de schitterende Aragonese Mudjenar kunstvorm. Je mag spijtig genoeg geen foto’s maken van het interieur van de kathedraal. Met zijn prachtige kleurrijke koepels, meerdere torens en een harmonieus geometrisch patroon, is de kathedraal een uniek monument.

3. Plaza del Pilar

Voor de basiliek ligt een groot en prachtig plein met dezelfde naam, bekend als Plaza del Pilar. Als je over de geplaveide paden op het plein en in de omgeving rondloopt, zul je getuige zijn van vele prachtige monumenten, beeldhouwwerken, fonteinen en vele bars en restaurants waar je van een drankje kunt genieten terwijl je het prachtige uitzicht in je opneemt.

4. Fuente de la Hispanidad

Deze unieke fontein van Zaragoza is een echte bezienswaardigheid. De Fuente de la Hispanidad heeft de vorm van een waterval en een krakende gletsjer, een werkelijk spectaculair zicht om te zien. Misschien valt deze unieke vorm je in eerste instantie niet eens op, maar als je beter kijkt, zie je dat hij de vorm heeft van het silhouet van Zuid-Amerika. Alweer een echte aanrader terwijl je Zaragoza verkent.

5. Maak kennis met de kunstwerken van Francisco de Goya

De beroemde Spaanse schilder Francisco de Goya werd geboren in de buurt van de stad Zaragoza, in een klein stadje dat bekend staat als Fuendetodos. Zaragoza is een van de beste plaatsen waar je de grote kunstcollectie van Goya kunt bekijken. Bezoek de Collection Ibercaja Museum Zaragoza Goya om 15 van Goya’s belangrijkste kunstwerken te zien.

https://www.autospanje.nl