Mijngrensjuweel
Image default
Beauty en verzorging

Tips om je permanente make up te beschermen

Permanente make up moet je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. De zon zorgt er namelijk voor dat de celdeling in onze huid sneller gaat en wanneer hier dus het pigment in zit van de permanente make up, vergaat dit pigment veel sneller. Je wilt er alles aan doen om dit tegen te houden en daarom gaan we kijken naar een aantal tips die hierbij kunnen helpen.

 

1. Zonnebrandcrème

Er zijn een hoop verschillende producten op de markt die de huid kunnen beschermen tegen de zon. Mocht je dan dus permanente make up op een plek hebben waar de zon makkelijk bij kan, kun je deze het beste insmeren met zonnebrandcrème. De minimale factor die je hiervoor neemt is 30. Het voordeel van de zonnebrandcrème is dat deze ook de veroudering van de huid tegengaat. Je kan de zonnebrandcrème natuurlijk op grote plekken met gemak aanbrengen, maar op plekken rondom bijvoorbeeld de ogen, kun je het beste gebruik maken van een wattenstaafje waar je een klein beetje zonnebrandcrème op smeert. Op die manier breng je niet teveel aan en kun je alsnog op lastige plekken spf aanbrengen. Spf beschermt natuurlijk tegen deze zon en de spf houdt het delen van de cellen tegen. Er zijn verschillende soorten zonnebrand en deze wordt zelfs ook in een lippenbalsem verwerkt voor wanneer je permanente make up op je lippen hebt laten aan brengen.

2. Zonnebril

Een zonnebril houdt ook de zon tegen. Wanneer je dus permanente make up rondom je ogen hebt, bijvoorbeeld in de vorm van eyeliner, kun je dit niet tegenhouden met zonnebrandcrème. Wil kun je een zonnebril dragen welke ook de zon tegen kan houden. Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor de wenkbrauwen.

3. De zon vermijden

Ondanks zonnebrand en een zonnebril kan de zon natuurlijk nog steeds schade aanrichten. Je kan daarom op sommige tijdstippen beter de zon helemaal vermijden. Het is vaak in de middag dat de zon in Nederland op zijn sterkst is en juist deze sterke zon zorgt ervoor dat het pigment afbreekt. Hierdoor is het in sommige gevallen gewoon beter om überhaupt de zon te vermijden wanneer deze op zijn sterkst is. Mocht het nou niet lukken om de zon te vermijden dan kun je er op dat moment natuurlijk altijd nog voor kiezen om een zonnebril te nemen of zonnebrandcrème te smeren op plekken waar dit mogelijk is.

4. Schoonheidsbehandelingen

Er zijn verschillende schoonheidsbehandelingen waar producten gebruikt worden welke het pigment in de huid af kunnen breken. Hierdoor vergaat het pigment veel sneller en neemt de kleur van de permanente make up dus ook af. Zonde natuurlijk. Probeer daarom schoonheidsbehandelingen te vermijden die te dicht bij het pigment van de permante make up komen.

Tot slot

Permanente make up zal na verloop van tijd langzamerhand vervagen, maar om er voor te zorgen dat het zo lang mogelijk blijft zitten zijn er wel een paar dingen die je kunt doen zoals het beschermen met zonnebrandcrème. Bezoek onze website voor meer informatie. 

https://www.permanentemakeupbrabant.nl/

Gerelateerde artikelen

De beste kapper in Utrecht centrum

Het belang van vriendschap: bekijk hier vriendschapsringen

Het effect van cafeïne op de huid