Mijngrensjuweel
Image default
Beauty en verzorging

De voordelen van een goede bodygel

Een bodygel is een lichte en vaak doorzichtige substantie die is samengesteld om je huid te reinigen en hydrateren. Het trekt meestal snel in je huid in, en plakt niet. Hierdoor is het makkelijk te gebruiken in je dagelijkse routine. Bodygels van Toskani zijn verrijkt met voedende ingrediënten. Denk aan hydraterende oliën, verfrissende extracten en vitamines, die de huid zacht en soepel helpen houden. Wat zijn nog meer de voordelen van bodygel en hoe gebruik je het eigenlijk? 

Hoe gebruik je een bodygel

Breng na het douchen een royale hoeveelheid bodygel aan op een schone, vochtige huid. Door de vochtige huid worden voedingsstoffen en vocht beter opgenomen. Masseer zachtjes met ronddraaiende bewegingen tot de gel volledig is ingetrokken. Dit kan ook de bloedcirculatie stimuleren en de effectiviteit van het product verbeteren.

De voordelen van bodygels

Ze bevatten hydraterende ingrediënten die diep doordringen en je huid voeden. Hierdoor voelt je huid zijdezacht en soepel aan na het douchen. Het reinigt je huid op een verfrissende manier. Ze hebben een absorberende formule, die je huid direct opneemt zonder vettig of plakkerig te worden. Ideaal dus. Meestal kan je kiezen tussen allerlei geuren, die je lekker blijft ruiken gedurende je dag. Sommige bodygels kunnen ook dienen als scheergel, wat het tot een handig all-in-one product maakt voor je dagelijkse verzorgingsroutine.

Welk huidtype bij welke bodygel

Bij het kiezen van een juiste bodygel is het belangrijk om rekening te houden met je huidtype en behoeften. Voor een gevoelige huid zijn geurvrije gels met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera een goede keus. Een vette huid profiteert van formules die talg reguleren zonder de poriën te verstoppen. Voor de droge huid zijn gels met krachtige vochtinbrengers zoals hyaluronzuur aan te raden. De keuze voor de juiste bodygel kan dus sterk verschillen afhankelijk van je eigen huid kenmerken en behoeften.

Waar moet je extra op letten

Hoewel bodygels over het algemeen veilig zijn voor de meeste gebruikers, kunnen bepaalde actieve ingrediënten, zoals alfahydroxyzuren (AHA’s) of andere chemische exfolianten, de gevoeligheid van de huid voor de zon verhogen. Daarom is het aan te raden om een geschikte zonnebrandcrème te gebruiken als je bodygel dergelijke ingrediënten bevat. Mensen met specifieke huidaandoeningen wordt aangeraden om eerst een dermatoloog te raadplegen voordat ze een nieuw product aan hun huidverzorgingsroutine toevoegen. Zo voorkom je gekke reacties of mogelijke irritaties en problemen.