Mijngrensjuweel
Image default
Aanbiedingen

Zo verwissel je de coil van de e-sigaret

 

Ben jij een van de gebruikers van de e-sigaret? Dan is er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is bijvoorbeeld belangrijk de voorraad vloeistof op tijd bij te vullen. Ook als je wegwerpbare e-sigaretten gebruikt moet je je voorraad natuurlijk op tijd aanvullen. En misschien wel de belangrijkste, de coil moet regelmatig vervangen worden. De coil is het gloeidraadje dat ervoor zorgt dat de stroom van je batterij wordt omgezet in warmte. Het verwisselen van die coil kan best een klus zijn. Niet iedereen gaat dat even gemakkelijk af. Daarom leggen wij je in dit blog uit hoe je dit het best kunt doen, zodat je het snel zelf in de vingers hebt. 

Is het noodzakelijk?

Is het wel noodzakelijk om je coil zo regelmatig te wisselen, vraag je je misschien af. Het is niet altijd nodig om je coil te verwisselen. Soms kan het ook zo zijn dat je alleen de verdamper schoon hoeft te maken. Door de verdamper los te draaien kun je de overblijfselen van de damp eenvoudig weg spoelen met water. Wel moet je opletten dat het water niet te warm is. Vervolgens droog je de verdamper voorzichtig af met een theedoek. 

Hoe vaak moet ik de coil vervangen?

Het is dus niet altijd nodig om de coil te vervangen, maar het is na verloop van tijd altijd verstandig om het wel te doen. Als je je e-sigaret vaak gebruikt is het nodig je coil eens in de paar weken te vervangen. Als je hiervoor zo’n twee keer per maand aanhoudt dan zit je wel goed. Hieronder leggen we uit hoe je je coil het best kunt vervangen. 

Hoe vervang je je coil?

Het verwisselen van coils is niet makkelijk. Daarom hebben wij een stappenplan voor je opgezet zodat het iets gemakkelijker wordt!

1. Eerst koppel je de clearomizer los van de e-sigaret. De clearomizer is het reservoir van je e-smoker en bevindt zich vlak onder het mondstuk. De clearomizer kun je losmaken door de boven- en onderkant verschillende kanten op te draaien. 

2. Leeg vervolgens de clearomizer. Het is heel belangrijk om dit te doen. Doe je dit niet, dan zal er een enorme kliederboel ontstaan en dat wilt natuurlijk niemand. 

3. Haal de coil eraf. In tegenstelling tot de eerste twee stappen, kan dit nog weleens erg lastig zijn. Dit komt omdat het ijzerdraadje erg vast kan zitten. Gebruik daarom ook een schroevendraaier om het los te krijgen. Heb je de coil losgekregen? Dan kun je nu de nieuwe coil aanbrengen!