Mijngrensjuweel
Image default
Bedrijven

Innovatieve ledlampen die een serieuze besparing opleveren

Moderne ledlampen leveren een behoorlijke besparing op. Zeker als ze onderdeel zijn van een lichtmanagementsysteem. Hierbij worden de lampen vanuit een computer aangestuurd. Daglichtsturing en aanwezigheidsdetectie zijn een geïntegreerd onderdeel. Complete lichtscenario’s met wisselende lichthoeveelheden en -kleuren zijn instelbaar per ruimte. Het energieverbruik wordt continu bijgehouden, dus er is altijd zicht op de bijbehorende kosten. Er bestaan uiteenlopende systemen in allerlei prijsklassen. Een populaire variant is Casambi dat matcht met vrijwel alle led-armaturen. De verbindingen tussen de lampen en het lichtmanagementsysteem gaat via bluetooth. Erg handig is de bedieningsmogelijkheid via mobiele telefoon. Dali is een intuïtief systeem ontwikkeld door onder meer Helvar, Osram, Philips en Tridonic. Dali is de afkorting van Digital Addressable Lighting Interface. Gevoelige sensoren passen de hoeveelheid licht en de kleur heel precies aan de ruimte aan.

Als het om LED verlichting fabriekshal gaat, wordt vaak de volgende vraag gesteld: wat is biodynamisch licht? Wij leggen het uit en baseren ons op informatie die we vonden op www.leddesignholland.nl.

Biodynamisch of biologisch dynamisch is een holistische zienswijze / denkwijze. In de natuur is alles met alles verbonden; in allerlei richtingen vindt beïnvloeding plaats. Zo is er een directe link op daglicht en de biologische klok van de mens. Licht geeft energie, maakt  productief en stemt vrolijk. Andersom kan een gebrek aan zonlicht voor een passievere en minder blije houding zorgen. Biodynamisch licht speelt in op dit mechanisme. Een biodynamische ledlamp past zich – op vaste momenten- automatisch aan het verloop van daglicht aan. De kans op verstoring van slaap- en waakritme wordt aanzienlijk verkleind. Onderzoek heeft aangetoond dat dit soort slimme led’s zorgen voor actieve, opgewekte en tevreden werknemers. In de zorgbranche zijn biodynamische lampen al ingeburgerd. In kantooromgevingen verschijnen ze steeds vaker. In principe zijn de lampen overal bruikbaar: fabrieken, magazijnen, werkhallen, winkels, praktijken et cetera.

Wilt u meer weten over Dali, Casambi en biodynamisch licht? Bel of mail vandaag nog met led-specialist Led Design Holland: 076 – 888 33 00, info@leddesignholland.nl.

https://www.leddesignholland.nl