Mijngrensjuweel
Image default
Woning en Tuin

Wilt u een verhuurhypotheek afsluiten?

Is het afsluiten van een verhuurhypotheek in Tilburg iets wat u overweegt? Dan zult u zich vooraf goed in de materie omtrent dit begrip moeten verdiepen. Bij het afsluiten van een hypotheek komt een hoop kijken. Met het afsluiten van een verhuurhypotheek krijgt u met nóg meer regels te maken. Weet u niet goed wat u moet doen en kunt u wel wat professionele hulp gebruiken? Schakel dan een expert in op dit gebied alvorens u een verhuurhypotheek afsluit. Een hypotheekadviseur heeft namelijk alle kennis omtrent het afsluiten van een verhuurhypotheek en kan u daarmee in dit proces begeleiden.

Waar moet u allemaal op letten?

Het afsluiten van een hypotheek is een serieuze stap. U gaat bij het afsluiten van een hypotheek als het ware een lening aan. Het gaat bij deze lening doorgaans om een groot bedrag. Het is daarom van belang dat u zich goed verdiept in alle rechten en plichten die hierbij komen kijken. Naast het afsluiten van een hypotheek voor uw eigen woning, is het ook mogelijk om een verhuurhypotheek af te sluiten. Een verhuurhypotheek is een hypotheek die u afsluit voor een pand die u koopt met als doel deze te gaan verhuren. De regels omtrent een verhuurhypotheek zijn net weer anders dan bij een normale hypotheek. Schakel daarom de hulp in van een expert.

Slim investeren met een verhuurhypotheek

Geld apart zetten op een spaarrekening is al lange tijd niet meer rendabel in Nederland. Wanneer u over spaargeld beschikt, wilt u het bedrag graag laten groeien. Echter, door het op uw spaarrekening te laten staan, gaat dat niet gebeuren. Het kan daarom een slimme zet zijn om uw geld te investeren. Zo kunt u bijvoorbeeld in een huis investeren en deze vervolgens gaan verhuren. U kunt hiervoor dan een verhuurhypotheek afsluiten. U sluit in dat geval net als bij de koop van uw eigen woning een lening af om het huis te kunnen bekostigen. Echter, bij de verhuurhypotheek gelden wel andere regels dan bij uw woning voor privégebruik.