Mijngrensjuweel
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar sedum dakbedekking?

Bent u op zoek naar sedum dakbedekking? Bij NatureGreen bieden we verschillende groendaksystemen met sedum aan! Deze plantjes zijn namelijk zeer geschikt om op daken te leggen- waarom leggen we hieronder voor u uit. Bij NatureGreen hebben we de missie om de grijze daken van Nederland om te toveren tot mooie, groene daken. Dit doen wij door onze sedum dakbedekking voordelig aan te bieden en onze klanten een optimale servicce te garanderen. Groene daken zien er namelijk niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens erg duurzaam en goed voor de omgeving. Door een sedumdak te plaatsen draagt u dus niet alleen bij aan een groener dak voor uzelf, maar ook aan een groenere wereld.

 

Wat is sedum?
U vraagt zich misschien af, wat is sedum nou precies? Sedum is een verzamelnaam voor kleine vetplantjes, die voorkomen in wel 250 verschillende soorten. Sedums staan er om bekend dat ze weinig water nodig hebben omdat ze super efficiënt omgaan met hun wateropslag. Vocht wordt opgeslagen in de blaadjes van het sedum. Deze bladeren zijn klein en erg dik met een leerachtige structuur, met een uitstekende interne wateropslag. Ook zit er een soort beschermlaagje over de blaadjes, waardoor het sedum sterk is goed kan tegen bijvoorbeeld vorst. Wanneer het heeft geregend wordt dit water lang vastgehouden in deze blaadjes, waardoor het sedum er ook gebruik van kan maken tijdens periodes waarin het erg droog en warm is! Hierdoor zijn de plantjes erg veerkrachtig en kunnen ze verschillende soorten extreem weer aan. Zeker met het oog op het veranderende klimaat in Nederland, zijn sedums plantjes die hier goed gedeien.

 

Nadelen sedumdak?
Het klinkt natuurlijk mooi, sedum dakbedekking, maar toch vragen veel mensen zich af of er niet ook nadelen aan zitten. Bij NatureGreen zijn we hier graag eerlijk over. Hoewel sedumplantjes ideaal zijn voor op groene daken, is het natuurlijk wel jammer dat er niet zo veel andere plantsoorten zijn die je ook op het dak kunt plaatsen. Alleen sedum is voor sommige mensen misschien een beetje saai, hoewel het kan helpen door te kiezen voor een mix van verschillende sedumplanten. Ook is de draagkracht van het dak belangrijk: is deze niet voldoende, dan kan het sedumdak Nadelen te zwaar zijn en schade aan het dak toebrengen. Ook moet het sedumdak goed worden aangelegd, omdat er anders lekkage op kan treden. Beide nadelen zijn natuurlijk makkelijk te voorkomen wanneer het dak vakkundig wordt aangelegd en de eigenaar van tevoren goed kijkt wat mogelijk is. Daarom is het belangrijk om altijd zorgvuldig te werk te gaan. Daarnaast heeft een groen dak natuurlijk ook heel veel voordelen!

 

Voordelen sedumdak
De voordelen van het sedumdak wegen sterk op tegen de nadelen. Zo absorbeert het dak regenwater, filtert deze de lucht, verbeterd de lokale biodiversiteit en verlaagt het omgevingsgeluid en -temperatuur. Het dak trekt veel vlinders en insecten aan en zorgt voor een prettigere leefomgeving door meer groen aan uw woning toe te voegen. Het dak zorgt ook nog eens voor een hogere isolatiewaarde van uw woning, door ’s zomers meer hitte te reflecteren. Daardoor blijft het binnen lekker koel! Andere voordelen van een sedumdak zijn:

  • Sedumdaken zijn zeer onderhoudsarm
  • Sedumdaken creeëren een natuurlijke brandwerende laag op uw woning
  • Uw woning oogt duurzamer en stijgt in waarde
  • Rendement van zonnepanelen is hoger in combinatie met een sedumdak
  • Dankzij de isolerende werking gaat uw energierekening omlaag

Kies daarom vandaag nog voor sedum dakbedekking van NatureGreen!